avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision de risc
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision de risc

buna ziua ,am un credit la faimoasa banca volksbank,de 122000 de franci elvetieni.lunar rata cu dobinda este de 633 franci si plus un comision de risc de 320 franci .luna asta vreau sa nu mai platesc acel comision de risc ce se poate intimpla?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:19, 17 Iunie 2010
in primul rand ca ati semnat un contract si daca nu platiti inseamna ca nu respectati termenii contractului caz in care banca ar putea sa va puna in vedere sa restituiti banii sau sa aiba impresia ca nu mai puteti plati si atunci sa va mai ceara ceva in garantie ca probabil creditul e cu ipoteca iar cu ce ati ipotecat acum nu mai are aceeasi valoare.
ganditiva ca in momentul cantractarii creditului "faimoasa banca" avea rata cea mai accesibila.
eu zic ca trebuie sa o luati treptat adica sa va uitati in conditiile generale de creditare si apoi in conditiile speciale sa vedeti daca nu cumva exista discordante in ceea ce priveste acel comision de risc.
e posibil ca in conditiile generale sa apara ca acel comision se plateste 12 luni iar in cele speciale pe toata perioada contractului. Daca e asa vedeti ca in dosarul 22627/300/2009 de la judecatoria sector 2 bucuresti s-a castigat si s-a anulat acel comision de risc.
eu unul am facut o adresa catre volksbank si le-am solicitat sa-mi spuna ce inseamna acel comision,daca putea fi negociat (ca la altii e mai putin,la mine e 0,22% din sold),daca e o calauza impuza caz in care e abuziva si conf legii 193/2000 e o cauza de anulare a acelei dispozitii si i-am mai intrebat daca eu sunt bun platnic dupa achitarea creditului mi se vor inapoia acesti bani .
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc gociman gociman va rog sa-mi spuneti cum pot obtine eliminarea comisionului de risc dintr-un contract de credit. Am un credit imobiliar din 2007 la Volksbank cu un comision ... (vezi toată discuția)
Comision de risc credit ipotecar banca cristian_pp cristian_pp Am un credit ipotecar la Volksbank incheiat in 2007. Cu riscul de a ma repeta am sa pun din nou problema comisionului de risc, pentru ca raspunsurile nu au ... (vezi toată discuția)
Oprire plata comision de administrare credit c0sminc00l c0sminc00l Buna ziua, am un imprumut in Franci Elvetieni la banca Volksbank cu apartamentul ipotecat pe 25 de ani rata pe luna este in medie 270 CHF dintre care 70CHF ... (vezi toată discuția)