Buna ziua, am un imprumut in Franci Elvetieni la banca Volksbank cu apartamentul ipotecat pe 25 de ani rata pe luna este in medie 270 CHF dintre care 70CHF acest comision de administrare credit care din cate am inteles este total ilegal. Imprumutul il platesc de 5 ani.Imprumutul este pe numele tatalui meu si din ce stiu a semnat niste acte aditionale acum 1-2 ani banuiesc ca fac referire la aceste comisioane.
As dorii sa stiu daca pot actiona in instanta oprirea platii acestui comision si rambursarea celur platit deja sau introducerea lui in ratele bancare si care ar fi sansele de succes.
Astept parerile si sfaturile dvs cu mare interes. Va multumesc!
In 2007 cand ati luat creditul, comisionul de administrare la fel ca si comisionul de risc era perfect legal si ati semnat tinand cont si de acest comision. Au fost mai multe persoane care au dat in judecata Volksbank pentru probleme similare (o cunostinta a dat in judecata pentru comisionul de risc) si care au castigat toate procesele cu exceptia ultimului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care a dat castig de cauza bancii. Daca se va merge pe precedent nu cred ca aveti mari sanse de castig. Totusi se preconizeaza o depreciere a francului elvetian ca urmare a politicii monetare a bancii nationale a acestei tari.
Despre credite
Canadianul7
Buna ziua,as vrea sa va rog sa ma indrumati ce sa fac,am un imprumut in franci elvetieni pe care nu mai pot sa-I rambursez (am ramas fara loc de munca) .
Dupa ... (vezi toată discuția)