avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nulitatea contractului duce la...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nulitatea contractului duce la...

Buna seara tuturor!In cazul obtinerii nulitatii unui contract,ce beneficii pot avea?Stiu ca pierd vechimea respectiva,dar as dori sa stiu cu ce ma avantajeaza nulitatea contractului?Va multumesc tuturor...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 18 Iunie 2010
Depinde ce prevede contractul...nulitatea duce la repunerea partilor in situatia anterioara...fiti mai explicit
Eu nu am semnat nici un contract de munca...altcineva a facut-o in locul meu si l-a inregistrat la itm...am fost concediata fara nici un motiv,doar cu un preaviz verbal...m-a mintit din toate punctele de vedere,incepand cu contractul de munca,urmand cu preavizul si terminand cu incheierea contractului de munca...ptr ca nu a avut un motiv clar pe care sa il poata motiva si explica in cazul unei concedieri,mi-a inchis cartea de munca cu art 55 lit b,lucru cu care eu nu am fost de acord...nu am semnat nici un preaviz,nici macar nu l-am vazut,daca exista...astazi am fost la c.a.s si am aflat ca nici asigurarile de sanatate nu le- aplatit ptr mine,de aici si motivul dumnealui de a-mi inmana o adeverinta...este un litigiu de munca si as dori sa il dau in judecata...ce ma sfatuiti sa fac?sunt o doamna singura,cap de familie.
Trebuie sa depuneti o plangere la Parchet pentru savarsirea concursului de infractiuni : fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

La incetarea c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. nu se acorda preaviz.
... constatarea nulitatii uni c.i.m. de catre instanta produce efecte pentru viitor.
...asta am auzit si eu,dar nu stiu daca vor fi efecte pozitive sau negative...pentru mine,bineinteles...

Alte discuții în legătură

Decizie incetare c.i.m. - art.55 lit.(b) codul muncii. nimar nimar Buna ziua, In cursul anului 2010 agajatorul X emite o Decizie de incetare a C.I.M.-ului salariatului Y in temeiul art.55 lit.b Codul Munii - [b][i]cu ... (vezi toată discuția)
Speta... decebalsavu decebalsavu Buna ziua! Ma numesc Savu Decebal Bogdan, am 29 de ani si sunt din Oradea. Am si eu o problema...desi sunt jurist, am facut o greseala f mare...negasindu mi ... (vezi toată discuția)
Contract de munca alexapaula alexapaula Buna ziua, Am semnat un contract de munca pe o perioada de 6 luni ca asistent vanzari. In momentul de fata sunt in perioada de proba. As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)