avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala RCA

Pe data de 31.05.2010 am avut accident fara sa fiu eu vinovat de producerea acestuia,in consecinta persoana vinovata mi-a dat asigurarea dupa care au urmat ,,plimbarile'' pe drumuri.Dupa constatarea inpectorului de daune, masina a fost incadrata la dauna totala.Pe data de 11.06.2010 am atasat si ultimul document la dosarul de dauna si am intrebat inspectorul in cat timp voi fi despagubit, raspunsul primit fiind de o luna.Intrebarea mea este daca ar putea dura mai mult decat mi-a fost comunicat ?si daca da ce ar trebui sa fac?:">
Cel mai recent răspuns: kyu , utilizator 07:33, 18 Iunie 2010
In conformitate cu prevederile Art. 36. - (1) din Ordinul 5/2010 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor "Despăgubirea se plăteste de către asigurătorul RCA în maximum 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii si cuantificării daunei, solicitat în scris de către asigurător".
In cazul in care acest termen este depasit si nu a fost comunicat un motiv de refuz sau amanare, se poate face o notificare scrisa asiguratorului cu precizarea sumei reprezentand despagubiri neachitate si convocare la conciliere, urmata apoi de actiune in instanta . In acelasi timp se poate face sesizare si la C.S.A. privind depasirea termenului de plata a despagubirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata dauna asigurari intarziata DenisaJianu DenisaJianu Ce este de facut daca au trecut doua luni de cand ASTRA trebuia sa imi plateasca daunele, iar acest lucru nu se intampla. Am sunat la call center, dar doamna ... (vezi toată discuția)
Dauna auto capatina_cristi capatina_cristi am introdus dosarul de dauna in urma cu 03 luni si nici pana in momentul de fata nu mi s-a transmis nimic .imi spun ca dosarul este in cercetari, cu toate ca ... (vezi toată discuția)
Societatea de asigurari nu vrea sa plateasca dauna adycostea adycostea sunt pagubit intr-un accident auto si soc de asigurari nu vrea sa plateasca dauna pe motive subiective! vreau sa ii dau in judecata si sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)