Am lucrat la un restaurant si avand o oferta sa plec din tara m-am decis sa imi depun demisia, patronul avand o discutie cu el si stiind ca am deja bilete cumparate de avion mi-a spus de fata cu contabila ce salariu am de luat si ca mi-l va da la sfarsitul preavizului. in ultima zi de munca fiind ospatar mi-am luat salariul ( fix cat mi-a zis el de fata cu contabila) si am plecat acasa. ca peste jumatate de ora sa ma trezesc cu el la usa sa ii dau banii inapoi ca nu vrea mi-i dea acum si ca mi-i da el altadata , eu fiind constient ca m-a vazut seful de sala luandu-mi salariu nu am vrut sa il dau inapoi , pt ca eram sigur ca nu o sa mai ii primesc (putea spune cum ba nu ti-ai luat bani). Ajung si la problema acum , m-am trezit cu politia la usa ca mi-a facut reclamatie pt furt.(mi-a zis fratele meu eu fiind deja plecat din tara), Declaratia mea de la politie o sa fie ca el mi-a zis sa iau salariu la sfarsit din incasare( asa a si fost) dar el sa razgandit si mi-a facut plangere. Ce pot sa fac? cum pot incheia problema asta , mentionez ca eu vreau sa vin in tara in vreo 2 luni cand termin cu munca acolo, e vreo problema daca nu ma pot prezenta la sectie pt audieri (termen folosit de politist) decat peste vreo 2-3 luni ?( eu am mai vb si cu un prieten care lucreaza in politie si mi-a zis ca nu trebuie sa ma prezint neaparat imediat) si cum pot incheia problema fara sa patesc ceva , luand in considerare declaratia mea ma ajuta? Multumesc anticipat si Respect pt ceea ce faceti cu site-ul . Astept un rasp cat se poate de repede.
Mai trebuie cateva detalii sa inteleg situatia de fapt. Ai luat banii singur, fara sa fie nimeni de fata, din casa de bani? Daca ai facut, asa este cam rau. Tu trebuie sa dai declaratie neaparat la politie si sa o indici si pe contabila pentru a fi audiata. Sa speram ca nu e de partea sefului si, eventual, cumparata de el. Daca nu poti sa te preyinti la politie, trimitele raspuns si o dovada ca esti plecat din tara si ca te vei intoarce, pentru a da dovada de buna credinta, si ca nu vrei sa te sustragi de la cercetarea prealabila, altfel te trezesti cu cercetarea penala inceputa si terminata in lipsa ta pe baya declaratiilor partii vatamate, a sefului adica, si a altor asa zisi martori. Trebuie sa te aperi. Oricum sunt mai multe de discutat aici. .......
Am luat bani de fata cu seful de sala si i-am si numarat in fata lui pentru a vedea ca am luat exact salariul indicat de catre patron plus contabila.Se poate sa trimit o declaratie prin fax sau posta? si ca dovada ca sunt plecat eu nu muncesc cu contract din pacate aici. Oricum fratele meu a declarat ca sunt plecat si a mentionat si unde deci nu am ascuns asta. Astept in continuare alte raspunsuri si multumesc pt rasp lore.
Banuiesc ca nu erati singurul ospatar din restaurant si daca seful v-a indicat sa va luati banii din casa , presupun ca nu era prima data cand facea asta. Mai aveti si alti fosti colegi carora li s-a spus sa-si ridice salariul din casa? In al doilea rand, daca ati lucrat cu carte de munca , ar fi trebuit sa va plateasca pentru perioada respectiva in baza unui stat de plata.Ati semnat asa ceva ?Ati ridicat mai mult decat vi se cuvenea prin contractul de munca? In legatura cu plecarea din tara , aveti vreun document care atesta oficial sederea acolo unde va aflati si perioada?