suntem trei persoane acuzate de furt ! Dar in substanta se ascunde neplata salariilor ! Am lucrat ca bucatar intr-un restaurant din Brasov pana pe data de 03.01.2016. Am lucrat in noaptea de revelion- Dupa servirea la mese ospatarii au adus inapoi resturi de mancare . ,, Patronul a spus verbal -Puteti alege cei bun si sa luati restul aruncati la gunoi,, Sau luat resturi felii de salam ramase si bucati de peste ramase.
RETINETI : Aveam cunostiinta ca suntem supraveghetati video non-stop. Totul sa facut intr-o bucatarie supravegheata video.... Fara ca cineva sa se fereasca ,pentru ca aveam acordul patronului ! La plecarea In restaurant inca mai erau clienti , unul dintre bucatari a scos sacii (pungi de plastic ) cu mancare ramasa afara pentru ai lua la plecare, pentru ca nu puteam pleca printre clienti cu pungile in care se gaseau resturi.....
Patronul promisese fiecaruia dintre noi pentru noaptea de revelion un bonus de 450 lei / persoana.+salariu care trebuia sa-l luam.: Pe data de 3 ianuarie, cand am mers la serviciu am muncit si seara la plecare cand am cerut salariu + bonusul, patronul a spus ca nu ne mai da nici un ban si ca are inregistrari video in care se dovedeste ca am furat si ca ne va reclama la politie ! Intradevar sau luat resturile ramase de la revelion- A fost acordul verbal al patronului ( cetatean strain ) Si acordul bucatarului sef , Intradevar noi la plecare am iesit prin restaurat pa langa clienti dupa care un coleg a mers si a luat pungile... adevarat este ! EXPLIC - Cred ca Totul a fost premeditat de patron.In luna decembrie 2015 o colega a constatat ca nu avea CAS platit si sa revoltat. De atunci patronul si-a adus conationali in bucatarie si restaurant pentru ca noi sa fim dati afara si inlocuiti cu rudele patronului cetatean comunitar. Cert este ca nu ne-a dat salariile fapt constatat de ITM Care a gasit state de plata dar spun cei de la ITM ca angajatorul nu poate face dovada platilor. Dupa 6 luni am fost contactata de politie
Noi colegii nu stim ce sa facem pentru ca ne este teama... Unul dintre noi a spus sa mergem sa-l denuntam noi si sa explicam politiei adevarul. Ca de fapt se urmareste neplata salariilor care reprezinta o suma de bani ! Ce sfaturi ne puteti da ? Mai pot arata ca patronul a dat politiei numai franturi din inregistrari nu toata inregistrarea pe toata noapte unde se poate vedea realitate. Am cerut la Casa de pensii sa imi arate contributiile si am constatat ca luni de zile am fost la serviciu doar jumatate de luna sau cate 5 zile pe luna. desii din contractul de munca reiase clar 8 ore/zii.
Va multumim