avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Teapa cu acreditarea ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Teapa cu acreditarea ITM

Sunt o nefericita, care a plecat la munca in Cipru printr-o firma de intermediere acreditata ITM din Constanta ... si am luat teapa. As vrea sa imi recuperez salariul pt munca efectuata macar si cheltuiala cu transportul de la agentia de recrutare? Am vreo sansa sa obtin ceva oare#-o???

In 13aprilie am sosit in cipru la munca, trebuia sa lucrez la un restaurant 10ore/zi cu 1 zi libera pe sapt ca ajutor de bucatar, iar contractul de munca urma sa fie semnat in cipru conform legilor cipriote. Cand am ajuns treptat am aflat ca defapt tb sa lucrez pt 3 restaurante invecinate de la 9 dimineata pana la miezul noptii. De asemenea in afara de munca in bucatarie am fost nevoita sa curat grupurile sanitare, etc. si multe ale jobulete extra pt acelasi patron si fara vreun salar extra. Am doar contract de intermediere incheiat in romania inainte de plecare, pt ca aici patronul nu lucreaza cu acte, deci nu a vrut sa-mi faca contract, am muncit 15 ore/zi minim fara liber dar refuza sa plateasca salariul

Departamentul de Relatii de Munca din Cipru si Ambasada nu ma poate ajuta sa-mi primesc salariul de la patron. IL ROAGA DOAR ... DAR DACA NU VREA, NU AU CADRUL LEGAL SA-L OBLIGE.

Sclavie moderna aici, promit 3 mese/zi si asigura max 2, deobiecei doar 1masa, de multe ori mancarea este alterata, desi spui patronului acesta te obliga sa o mananci asa sau sa iti cumperi singur altceva daca ai bani. Toata mancarea care se invecheste sau se strica pt ca nu se trece in restaurant o da la angajati ... daca vrei mananci daca nu ... teapa. Angajatii din bucatarie deobicei mananca resturile din farfuriile clientilor ... Am lucrat la un restaurant destul de maricel, avea vreo 60mese -adica pt vreo 250-300persoane, situat aproape de marea meditarana avea clienti, deci si de unde sa-si plateasca angajatii dar prefera sa ii trateze ca pe ultimile scursuri.

regret ziua in care am acceptat sa plec ... speram la un loc de munca pe care romania nu mi-l ofera
va trebui sa depuneti aici plangere penala pt inselaciune impotriva firmei care v-a intermediat plecarea.
athe a scris:

va trebui sa depuneti aici plangere penala pt inselaciune impotriva firmei care v-a intermediat plecarea.

Si cum se va dovedi ca firma din Romania care a intermediat contractul utilizatorului a savarsit infractiunea de care faceti vorbire?Din moment ce contractul a fost semnat in Cipru-iar probabil utilizatorul nu a stiut ce semneaza-presupusa inselaciune ar fi avut loc pe teritoriul cipriot,nu??!!!
In opinia mea,utilizatorul ar fi trebuit sa negocieze un contract pe teritoriul Romaniei,cu un intermediar al angajatorului cipriot,sau chiar cu acest angajator.
Altfel...va fi inca un roman inselat,da,dar de o firma cipriota,nu de o firma romana.
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
andymaurul, utilizator
contractul cu firma de recrutare a fost semnat in romania, se prevede ca urmeaza sa fie semnat un contract de munca in cipru ... insa nu s-a concretizat decat sclavie fara salariu ca nu ai de ales cand ajungi aici si ai 20euro in buzunar decat sa muncesti sa iei un salar (pe care eu nu l-am primit) si sa ma intorc acasa
Nu puteti actionas in instanta decat firma romana cu care ati incheiat contractul,si aceasta doar in cazul in care se poate dovedi ca aceasta firma nu si-a respectat obligatiile prevazute in acest contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

''angajat'' in strainatate razvan21r razvan21r Buna ziua , am si eu cateva probleme . Acum doua saptamani aproximativ m-au contactat niste indivizi prin telefon din Cipru , mi s-a spus despre ce este vorba ... (vezi toată discuția)
Acuzati de furt de la locul de munca cu inregistrari video doar partiale.patronul nu a dat toata inregistrarea politiei ContSters377560 ContSters377560 suntem trei persoane acuzate de furt ! Dar in substanta se ascunde neplata salariilor ! Am lucrat ca bucatar intr-un restaurant din Brasov pana pe data de ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca in germania dickjapkaa dickjapkaa Buna seara... in anul 2011 m-am inscris la o firma de plasare a fortei de munca, iar ulterior am semnat un contract de angajare cu firma respectiva...am plecat ... (vezi toată discuția)