avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna RCA pentru un accident rutier.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna RCA pentru un accident rutier.

Buna tuturor :)

Sunt din Oradea si in data de 16.06.2010 am fost implicat intr-un accident rutier unde am fost parte vatamata.Am fost lovit din spate, in intersectie... persoana care a fost vinovata si-a recunoscut vina, am facut "Constatarea amiabila" si gata.

Acuma problema este ca masina mea a suferit "leziuni" destul de grave si s-ar putea sa nu mai poata fi reparata.Detin o Dacia 1310... iar societatea de asigurari la care a avut soferul vinovat contract mi-au spus ca imi pot da dauna totala 1700 RON sau incearca sa o faca dar s-ar putea ca reparatiile sa sara de aceasta suma, iar restul sa suport eu din buzunarul meu.

Mi-au spus cei de la centrul de daune ca pot sa vorbesc cu soferul vinovat sa ma despagubeasca daca suma de reparatii depaseste acoperirea lor si daca nu vrea,... sa fac o plangere la politie pentru distrugere (mi-au spus ei acolo mai multe, dar nu retin exact).

Nu mi se pare corect nici pentru mine care am fost lezat sa aud asa ceva si nici pentru persoana care a incheiat RCA la ei.
Ce pot sa fac in acest sens?! Va rog frumos sa ma ajutati, nu vreau sa-i fac nici acelei persoane vreun "rau" spunandu-i de plangeri, etc... si daca as putea recupera masina sau "ceva mai bine" de la societatea de asigurari.
Va Multumesc anticipat.
Doru.Oradea.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
bylexus, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:42, 17 Iunie 2010
Puteti sa-l dati in judecata pentru a fi obligat sa
va palteasca intreaga paguba produsa, intrucat
este singurul vinovat de producerea acesteia si
tebuie sa suporte toate pagubele.
In dosar se va intocmi un raport de expertiza care va
stabili valaorea totala a pagubele pe care vi le-a produs.
Societatea de asigurare va despagubeste cu valoarea autoturismului la data accidentului din care se scade valoarea ramasa (valoarea partii neavariate) care este egala cu 25% din valoarea autoturismului la data accidentului. Dupa stiinta mea societatile de asigurare folosesc aceasta valoare pentru "valoarea ramasa" cu toate ca ordinul CSA prevede limite pentru aceasta valoare.
In privinta recuperarii diferentei de dauna singura solutie (presupun ca rezolvarea amiabila nu este posibila) este actionarea in instanta. Rezolvarea problemei pe aceasta cale nu este sigura, dar exista sanse. Exista argumente atat pro cat si contra obligarii conducatorului auto vinovat la plata diferentei de dauna. Aveti nevoie de un avocat si de expert judiciar auto (consilier) specializati in asemenea cauze. Totul depinde de modul in care acestia pun problema in fata instantei, dar, mai ales, de modul de intelegere a judecatorului.
Bafta!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2000 de euro despăgubire pentru o mașină din 2017, avariată în proporție de 90%. ar trebui să acceptăm, sau ce altceva putem face? Elena ciurdar Elena ciurdar Am fost implicat într-un accident rutier vinovatul ne-a dat asigurarea lui cei de la asigurări ne-au oferit 2000 euro masina fiind avariată 90 la sută ... (vezi toată discuția)
O banala tamponare si r.c.a.-ul nu poate acoperi paguba! POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE UN MERCEDES W126 AN 1983 ESTE TAMPONAT IN SPATE DE UN JEEP GRAND CHEROKEE 2007. ASIGURAREA POATE ACOPERI DECAT APR. 20 MIL. LA SERVICE MERCEDES NUMAI ... (vezi toată discuția)
Constatare amiabila Costin85 Costin85 Buna ziua ,va rog sa ma ajutati si pe mine... Daca firma de asigurari nu despagubeste atat incat sa acopere pagubele,cine plateste diferenta?Eu sau firma de ... (vezi toată discuția)