avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... constatare amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

constatare amiabila

Buna ziua ,va rog sa ma ajutati si pe mine...
Daca firma de asigurari nu despagubeste atat incat sa acopere pagubele,cine plateste diferenta?Eu sau firma de asigurari?Avand in vedere ca masina este de 23 de ani si nu stiu daca pretul sa pe poata este ff mic.
Cel mai recent răspuns: Costin85 , utilizator 08:43, 1 Mai 2017
Cuantumul despagubirii pe care o plateste asiguratorul se calculeaza conform prevederilor normei nr. 23/2014. In cazul unei daune partiale cuantumul despagubirii este egal cu costul reparatiei autoturismului. In cazul unei daune totale cuantumul despagubirii nu poate depasi valoarea autoturismului la data accidentului din care se scade valoarea "epavei" (se practica 25% din valoarea autoturismului la data accidentului). Se considera dauna totala in cazu; in care costul reparatiei depaseste 75% din valoarea autoturismului la data accidentului. Autoturismul avand o vechime foarte mare este foarte probabil ca sa va incadrati la dauna totala.
Pagubitul se poate adresa instantei, pe cale civila, pentru recuperarea diferentei dintre costul reparatiei si despagubirea platita de asigurator. Sunt sanse ca pagubitul sa nu castige procesul.
ing. Ioan Ciobanu
"Pagubitul se poate adresa instantei, pe cale civila, pentru recuperarea diferentei dintre costul reparatiei si despagubirea platita de asigurator. Sunt sanse ca pagubitul sa nu castige procesul"
Dar eu "vinovatul" pot scoate bani de la mine daca nu acopera daunele casa de asigurari si pagubitul vrea masina "intreaga"?

Nu o sa ma ascund ,sunt sincer tot timpul ,eu am lovit in spate (asa este in Ro) ,evitand sa intru in biciclistii sau masina de teren care veneau din sens opus ,cea care s-a angajat in depasirea acestora ,in curba , iar doamna din fata mea s-a speriat si a oprit brusc .
Am venit din curba ,am lovit in spate chiar si doamna a declarat ca nu aveam ce face mai ales ca dreapta daca trageam saream intr-o rapa,,este fier se repara ,viata este mai presus de toate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna sau reparatie? crinna crinna Buna ziua, Ieri am avut accident in care nu am fost vinovata.Pe scurt eu mergeam in linie dreapta si unul care era parcat pe dreapta a vrut sa faca stanga, ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie. ovi2005_cj ovi2005_cj Am avut un accident de circulatie in care am fost lovit din spate si proiectat in vehiculul din fata mea, astfel masina mea a fost avariata si in fata si in ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de dauna totala auto dorinamanci dorinamanci Am fost victima unui accident auto in urma caruia masina mea a suferit daune majore. Societatea de asigurari considera ca se incadreaza la daune totale. Este ... (vezi toată discuția)