avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... \"politie sanitara\"?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

"politie sanitara"?

Domnule avocat, va multumim pentru efortul de a ne raspunde prompt la intrebari.

As vrea sa va intreb daca mai exista politie sanitara.Parca inainte de 89 exista .Imi amintesc un caz:la un spital de neuropsihiatrie(Voila),era un individ despre care se spunea ca a fost internat de militie acolo(pt.scandal cu violenta).In ce cazuri se pot face astfel de(binevenite)internari cu ajutorul politiei?
Va multumesc,
buna seara.
Nu mai exista asemenea posibilitati si nu a existat niciodata politie sanitara,acelea erau alte organe de trista amintire.
In general cand cineva este violent si are si probleme psihice manifeste si dovedite este dus la un spital de specialitate ,i se da un tratament de specialitate si apoi este externat(lipsa de fonduri,statul nepermitandu-si sa tina pe cheltuiala sa persoane internate)
Daca relatati mai pe larg despre ce este vorba puteti primi raspunsuri mai concrete
Va multumesc pentru raspuns.
Nu...acel caz nu era "politic", cum ar parea.Era un scandalagiu "simplu", fara treaba cu politica.
De exemplu, am(avem) pe scara -la bloc-un individ care , din nimic, ne injura, sare la bataie-nu conteaza pt. el ca esti in varsta_si face un scandal de pomina>Ne gandim ca e dus cu capul rau si e pericol social(am inregistrat pe mobil un fragment de scandal).Politia care va veni , n-ar face bine sa sune la un serviciu de psihiatrie, care sa trimita o salvare sa-l ia si sa-l interneze cu forta pe nebun?!O fi avand schizofrenie, paranoia.Ceva trebuie sa facem!



Va multumesc mult.

Cine l-a diagnosticat ?
Este locatar la dvs se se aciueaza in bloc ?
Va salut si va multumesc pentru raspuns.

Scandalagiul care ne ingrozeste e locatar vechi, proprietar.Dar , as zice ca asta nu e relevant.Relevant este ca e pericol social pentru noi, pt. ceilalti locatari, nu e suficient, totusi?Noi suntem obligati sa-l suportam?El a mai fost chemat la politie, mai demult, dar nu am luat masuri mai serioase contra lui, masuri care sa-l puna la punct cum trebuie.

Pai, inca o data, daca e iresponsabil-deci dus cu capul-trebuie diagnosticat cu forta-cu forta!-, cum altfel?, si tratat ca atare(internat etc).De aceea vorbeam de politia ai carei angajati , din cate stiu, au facut si ceva cursuri de psihopatologie si, daca ei nu pun diagnostice, ar putea sa colaboreze cu serviciile speciale de psihiatrie, mai concret, sa sune la salvare sau altceva, sa-l ia cu forta(ca doar nu s-o duce de bunavoie)si sa-i puna sau nu diagnostic.Si daca nu e dus cu capul, atunci e "penal"!
Draga domnule avocat, cred ca ati prin ideea de fond.Deci, ce ne sfatuiti?

Va multumim si sanatate!
Pentru amenintari si acte de violenta faceti plangere penala.
Organele de cercetare penala vor hotari daca este caz de expertiza psihiatrica sau nu.

Alte discuții în legătură

Modificări la legea sănătății mintale și a protecției ... Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Modificări la Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice Articolul 5 b1) prin persoană cu dizabilități psihice se ... (vezi toată discuția)
Internare alcoolic/bolnav psihic prin ordin judecatoresc. ContSters181793 ContSters181793 Tatal meu este de aproximativ 15 ani alcoolic. A distrus casa in nenumarate randuri (spart, aruncat pe geam tot ce se putea), ne-a dat afara de cateva ori si ... (vezi toată discuția)
Lămuriți-mă și pe mine în privința unor texte de lege ContSters396991 ContSters396991 ”Procedura de internare nevoluntara se aplica numai dupa ce toate [b]incercarile de internare voluntara[/b] au fost epuizate.” Internarea realizată prin ... (vezi toată discuția)