Buna ziua,urmeaza sa divortez si doresc sa fact un contract de uzufruct cu sotul meu.Casa in care locuim este jumate mosterirea lui si jumatate este a aandoura, deci eu am 25%.Avand doi copii mici ( 3 luni respectiv 3ani ), sotul a fost de acord sa ma lase sa locuiesc in continuare in casa.Vreau sa stiu daca dupa divort efectele acestiu contrac raman aceleas !El mi-a sugerat sa semnez inainte ca-i cedez lui partea mea, apoi sa facem contractul de uzufruct, ce ma sfatuiti?
Buna ziua !
Data fiind situatia in care va regasiti nu va sfatuiesc sa semnati inainte , pt ca nu se stie ce se intampla ..... Nu inteleg de ce trebuie sa faceti contract de uzufruct din moment ce si dvs. aveti drept de proprietate asupra bunului . Daca sotul (pt ca este inca sotul dvs. inteleg ) este de acord sa stati in locuinta nu vad de ce trebuie si contract de uzufruct .
E ceva putred la mijloc !
buna ziua.
o sa ii cedati in cuprinsul unui contract de tranzactie.
sotului ii va reveni nuda proprietate, iar dvs dr de uzufruct viager.
indicat ar fi sa aveti avocat .
doresc contract de uzufruct pentru ca , din moment ce el mi-a comunicat ca doreste sa divortam pentru ca are o alta....iar eu abia nascusem cel de-al doilea copil (situatie destul de dramatica), nu vreau ca dupa ceva timp sa se mute cu ea in casa noastra.El e de acord sa ma lase sa locuiesc inca aici pentru ca nu am alta posibilitate momentan.Vrea ca toata proprietatea sa fie pe numele lui,si sa l-e ramana copiilor,insa ma gandesc ca daca se casatoreste si are alti copii atunci iar ar fi o problema.....