buna ziua.parintii mei sant divortati,santem doi copii majori la parinti,mama nud proprietar,tata uzufruct.in prezent mama traieste in concubinaj cu un domn divortat si el(doi copii)care si el la randul lui este uzufruct viager trecut in actele casei lui.acest domn vrea sa se casatoreasca cu mama mea.preocuparea mamei mele care este?in cazul in care se casatoreste cu acest domn va avea vre o legatura cu actele de proprietate ale mamei mele?va multumesc
nici intr-un caz.
Bunurile dobandite de mama dvs. inaintea incheierii celei de a 2 casatorii sunt bunuri proprii. Nu se impart cu sotul din a II-a casatorie. Daca mama Dvs. vrea ca totusi sa imparta bunul ei, nuda propietate asupra lui, de fapt, cu al doilea sot, va trebui sa faca o donatie intre soti, dupa recasatorire. Daca nu da nimic din bunurile ei, dobandite anterior incheierii celei de a doua casatorii, cel de-al doilea sot nu va fi porpietar.
Daca in timp, 5-10 ani, se renoveaza apartamentul, se modernizeaza ... cu cheltuiala comuna a mamei Dvs si a celui de al II-lea sot, in caz de divort sau deces al mamei, cel de-al doilea sot poate pretinde in instanta, cu dovezi ca si el a contribuit la intretinerea si modernizarea imobilului, o parte.
ok.am inteles ca acest domn ar vrea sa se casatoreasca cu mama mea ptr ai ramine mamei mele pensia lui,ca fiind pensie de urmas sau ceva de genul.bine asta in cazul in care el va deceda inaintea mamei mele si ea va fi de acord sa se casatoreasca cu el.cum si el are doi copii majori si se va casatorii cu mama mea este adevarat ca i va ramine mamei mele pensia lui?va multumesc
Divort
diana2007
Am problema si va cer ajutorul: Dup o casatorie de 20 ani, doamna x doreste sa intenteze divort. Nu au bunuri dobandite in urma casatoriei(au avut un ... (vezi toată discuția)