avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj in cazul unui divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj in cazul unui divort

Buna seara
Povestea este urmatoarea:
Mama mea in varsta de 50 de ani a cunoscut un baiat de 23 de ani si isi doresc sa se casatoreasca la insistentele lui.Intrebarea mea este urmatoarea:in cazul unui eventual divort,bunurile avute,dobandite de ea inaintea casatoriei se pot imparti?Daca da,dupa cati ani de casnicie acest lucru ar fi posibil?
Va rog spuneti-mi ce prevede legea in asemenea situatii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: luciapatricia , utilizator 21:18, 19 Februarie 2013
Bunurile dobandite inainte de casatorie sunt ale ei si nu se vor imparti.
In schimb in cazul unui deces al mamei dvs, Sotul supravietuitor are cota de 1/4 din bunurile care au apartinut mamei dvs......, indiferent daca aceste bunuri au fost achizitionate inainte de casatorie, adica bunuri proprii sau sunt bunuri comune......
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire sorinela_br sorinela_br Buna ziua, imi cer scuze daca nu am incadrat corect intrebarea in categoria forumului, sunt noua pe aici. Sa trec direct la subiect: - o familie ... (vezi toată discuția)
Moștenirea după re-casatorie Cristina Resut Cristina Resut Bună seara, Sunt o fiica îngrijorată....tatăl meu s-a stins acum câteva luni, iar mama cred ca s-a recăsătorit. Am motive sa nu o confrunt ... (vezi toată discuția)
Drepturi la bunurile din cuplu dupa casatorie elenaroma elenaroma Buna ziua, Am intrat in casnicie astfel: sotul are casa pe numele lui si doi copii majori din casatorii anterioare. Eu am un apartament in care sunt ... (vezi toată discuția)