Buna ziua,
Am intrat in casnicie astfel: sotul are casa pe numele lui si doi copii majori din casatorii anterioare.
Eu am un apartament in care sunt coproprietara cu mama. iar mama mai are un apartament mostenit pe numele ei dupa decesul tatauil meu. Mai exista o curte la tara, pe numele mamei mele, mostenita de la bunici.
De acum inainte,care vor fi drepturile mele la casa sotului? Ce drepturi va avea sotul meu a proprietatile mele si ale mamei? Multumesc
Niciun alt drept, decât de mostenire. Dacă decedează soțul, veți mosteni 1/4 din bunurile lui.
Pe mama dvs o moșteniți dvs. Ce drept sa aibă soțul dvs la bunurile mamei dvs?
Dacă decedați dvs și nu aveți copiii, va mosteneste soțul și mama dacă va fi cazul.
Care ar fi bunurile „din cuplu”/din căsătorie!? Niciunul din cele povestite aici. Sunt bunuri dobândite înainte de căsătorie.
În căsătorie ați intrat dvs. (un bărbat și o femeie). Nu s-a însurat casa lui cu apt. dvs. :)
Bunurile rămân ale fiecăruia, așa cum erau pe vremea când au fost dobândite. (presupun că nu ați încheiat vreo convenție matrimonială; altminteri ne-ați fi povestit).
Vor fi comune doar bunurile pe care le veți dobândi „de acum înainte” (= în timpul căsătoriei/de la data certificatului de căsătorie și mai încolo)
Fac excepție bunurilor dobandite prin moștenire de fiecare dintre soți (cum ar fi ceea ce veți dobândi dvs. prin moștenire de la mama dvs. Acestea vor fi bunurile dvs. proprii).
Acum nu aveți niciunul vreun drept asupra bunurilor celuilalt.
Acum aveți fiecare exact ceea ce aveați la vremea când v-ați luat (căsătorit). Și tot atât o să aveți și dacă vi s-o lua (divorț). :)
A! Dacă între timp veți fi dobândit ceva în comun, atunci o să aveți și ceva de împărțit. (conform contribuției fiecăruia la dobândirea bunurilor comune).
Din clipa morții unuia dintre soți, celălalt soț (supravietuitorul) are un drept de moștenire din averea soțului decedat. A celui decedat, nu a viilor de prin preajmă! Căci aici este mare confuzie ce se face adesea și-n mintea multora.
De exemplu, dacă soțul dvs. ar deceda primul, în moștenirea lui va intra ceea ce are el (= casa lui). Nu va intra in moștenirea lui ceea ce aveți dvs. sau ceea ce are mama dvs. (partea fiecăreia din ap. coprorpietate). Despre ap. (sau parte din ap.) se va vorbi la moartea cui îl are.
Succesiune soți
Adi. M. P.
Bună ziua.
Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)