avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata cu ora - se poate cu CIM ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata cu ora - se poate cu CIM ?

Un functionar public, care nu lucreaza intr-o institutie de invatamant, doreste sa lucreze ca lector intr-un proiect Phare in cadrul unor cursuri de formare profesionala (care nu se organizeaza in baza OG 129/2000). Viitorul angajator, un ONG, nu accepta angajare cu conventie civila de prestari servicii. Poate persoana respectiva sa fie angajata conform Codului Muncii, cu CIM inregistrat la ITM, pentru un curs de 40 ore, de exemplu, cu plata pe ora (net sau brut ?) specificata in contract ? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2007
dracsenei, utilizator
Cel mai recent răspuns: dracsenei , utilizator 23:56, 2 Septembrie 2007
Contract de munca pe durata determinata, timp partial.
Se poate prevedea ca plata se face in temeiul unui normativ. Acum depinde de domeniul de activitate si de munca prestata de angajat.
poate incheia pe durata cursului respectiv un contract individual de munca pe perioada determinata cu timp partial (2 ore /zi).
Pentru munca prestată în condiţiile prevăzute în contractul individual de muncă, fiecare salariat are dreptul la un salariu în bani convenit la încheierea contractului de muncă. Contract colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 prevede urmatoarele forme de organizare a muncii şi de salarizare ce se pot aplica:
a) în regie sau după timp;
b) în acord;
c) pe bază de tarife sau cote procentuale din veniturile realizate;
d) alte forme specifice unităţii.
deci se poate stabili si plata cu ora pentru serviciile prestate.
Ar fi cel mai apropiat raspuns pentru ce vreau, dar Contractul colectiv de munca unic la nivel naţional pe anii 2007 - 2010 a fost semnat numai de catre Ministerul Sanatatii Publice, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Culturii si Cultelor, ca institutii publice. Ca sa fie recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, cred ca ar fi trebuit sa fie semnat si de acestia.
Problema ramane nerezolvata. Si sa expun putin mai explicit cazul: e vorba de cursuri care se tin dupa un program aleator: intr-o zi 2 ore, in alta 3, in alta 4 sau 5, in functie de disponiblitatile lectorilor sau cursantilor. Si se vor tine vinerea, sambata sau duminica, dar in unele cazuri si in timpul saptamanii, tot aleator. Important este ca trebuie in final sa se realizeze un numar total de ore.
Oare se poate incheia un contract de munca in aceste conditii, iar ITM-ul sa-l inregistreze?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipul contractului intocmit pe proiecte europene mariana1955 mariana1955 O firma are un proiect pe fonduri europene pentru un curs de pregatire in domeniul competentelor antreprenoriale ( cu someri). Cursurile sunt lunare de ... (vezi toată discuția)
Cum platesc impozit pentru contract de colaborare sonrisa sonrisa As dori o lamurire in legatura cu contractul de colaboare. De saptamana viitoare voi incepe sa predau niste cursuri la firma X cu contract de colaboare. Nu ... (vezi toată discuția)
Contract aditional ovidiu v muntean ovidiu v muntean Am semnat un contract aditional la CIM,referitor la o ''scolarizare'' la firma mama din Germania.De fapt era transferul unei capacitati de productie in Ro.In ... (vezi toată discuția)