T.A a decedat in data de 30 mai 1994.In urma sa,in calitate de mostenitori cu vocatie legala generalka,au ramas urmatorii.
-T.S sotie supravietuitoare,ce a mostenit cota prevazuta de lege,precum ci celelalte drepturi sprciale
-T.D si T.F in calitate de ascendenti privilegiati intrucat l-au adoptat cu efecte depline pe de cujus la varsta de 8 luni
-cei doi bunici din partea mamei si cei doi din partea tatalui in calitate de ascendenti ordinari
-trei frati rezultati din casatoria parintilor adoptatori dupa adoptia lui de cujus
-doi frati de mama insa cel mare precedat la randul sau de trei fete
-doua surori dupa tata
Probleme de solutionat:
.Ce semnificatie are in speta adoptia cu efecte depline ale lui de cujus?
Care este modalitatea de impartire a mostenirii defunctului intre fetele fratelui mai mare predecedat al defunctului si ce caracteracteristici prezinta acesta?
Efectele depline ale adoptiei, dupa parerea mea,inlatura printre altele dreptul de a veni la succesiune, in cazul d-voastra, a tuturor rudelor de sange(respectiv, tatal, copii acestuia, parintii acestuia; la fel si in cazul mamei naturale).
Deci, cei doi bunici din partea mamei si cei doi din partea tatalui in calitate de ascendenti ordinari, doi frati de mama insa cel mare precedat la randul sau de trei fete, doua surori dupa tata nu au vocatie succesorala.
Speta mostenire
floricicam
T.A a decedat in data de 30 mai 1994.In urma sa,in calitate de mostenitori cu vocatie legala generalka,au ramas urmatorii.
-T.S sotie supravietuitoare,ce a ... (vezi toată discuția)
Speta drept civil
randall
Buna seara, as avea si eu o speta de rezolvat, tot pt seminar si am nevoie de ajutorul dvs.
Speta este: http://imigi.ro/files/5717/lastscan.jpg
Multumesc ... (vezi toată discuția)
Mostenire
cristimunteanu
Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)