avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... p.f.a. - control fiscal dupa radiere
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

p.f.a. - control fiscal dupa radiere

un pfa radiat din registrul comertului in anul 2008 mai poate fi verificat in 2010?mentionez ca la verificare mi-au scos si tva de plata,depasind plafonul de 35000 euro in 2007,eu neinregistandu-ma platitoare de tva nestiind la vremea respectiva .pe ce baza platesc tva?
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 20:21, 2 Iulie 2010
Exisat dreptul de a controla pe perioada cat contribuabilul a desfasurat activitate impozabila. In conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
Controlul fiscal are caracter ulterior si se urmareste ca verificarea sa se efectueze inlauntrul termenului de prescriptie. In caz contrar, multi contribuabili ar proceda la radiere si nu ar mai fi cazul la plata impozitelor si taxelor stabilite suplimentar sau restante la plata.

---da e legal sa fiti verificat, va pot verifica in prezent pt activitatea de acum 5 ani, maxim 6 ani;
-Cu TVA -UL au probleme foarte multe persoane juridice ;
-Plafonul pt trecerea la plata TVA din oficiu , sau daca s-a depasit cifra de afaceri este de 35000 de euro, (atentie nu inseamna profit) dar calculat la cursul euro din data de 01.01.2007 data aderarii Romaniei la UNiunea Europeana adica 3,3817 lei/euro.
@boascaelena a scris:
in anul 2008 am declarat venit realizat pe 2007 aproximativ 160000 lei. nu trebuia sa mi se comunice ca am depasit plafonul sau sa ma bage platitoare de tva din oficiu?

@iulia53 a raspuns:
Mergeti la administratia financiara sa va clarificati situatia..
nu asteptati sa va trimita ei hirtie .. o sa va treziti si cu penalizari si cu amenzi..

:offtopic: Interventie moderator
@boascaelena, va rog sa continuati discutia aici.
Deschizand mai multe subiecte nu doar ca incalcati regulamentul de postare dar consultantii nu vor intelege problema in ansamblu.
Aveti la dispozitie functia “Raspunde”.
Multumesc pentru intelegere.
infara de a va executa silit, bunurile personale, nu are cine ce sa va faca...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva talmacel talmacel Buna ziua, Am o problema cu o firma infiintata in anul 2007, si in anul 2009 in noiembrie a depasit plafonul de tva de 35000 euro. Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor sau neplatitor tva bimola bimola buna , sunt PFA neplatitor TVA. puteti sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea : de la ce suma de venit devin platitor TVA?multumesc (vezi toată discuția)
Avocat-platitor de tva? Vlad Mihai Vlad Mihai Buna seara, Sunt avocat si vreau sa stiu care este plafonul pentru luarea in evidenta ca platitor de TVA. Multumesc, (vezi toată discuția)