Mama mea a fost agresata verbal si fizic de catre o familie vecina de palier. Dupa incident ea a sunat la 112 si un echipaj al politiei a sosit la fata locului si a facut un proces verbal. Vecinul a recunoscut ca a dat in ea si culmea nu i s-a parut deloc deplasat ceea ce a facut afirmand ca el este veteran de razboi!?!
Chiar in fata politistului a continuat cu amenintari ca o vor da in judecata!?!
Politistii au sfatuit-o pe mama sa faca o plangere la politie.
Ingrijorarea mea consta in faptul ca persoanele astea in varsta vor continua sa le faca zile amare atat mamei cat si bunicii mele si as dori sa stiu daca exista vreo cale legala prin care sa se rezolve problema aceasta.
Avand in vedere schimbarile din legislatia penala (din 2006) toate plangerile (chiar si cele prealabile cum e cazul de fata) se vor adresa organului de cercetare penala (parchet sau politie).
Deci veti face o plangere la politie (de preferat...ca oricum tot la ei ajunge) pt. loviri si amenintari... va vor spune politistii ce si cum trebuie facut. Dupa aia dosarul va fi administrat de catre politie si daca sunt probe incriminatoare atunci se va emite un rechizitoriu si dosarul va ajunge in instanta....unde urmeaza judecata. Toate astea nu costa nimic (in afara de timp) iar daca doriti avocat...va costa (preturile difera de la un av. la altul). Daca veti castiga procesul va veti recupera si cheltuielile facute cu acest prilej.
Poate tine si un an in fond (prima instanta) daca nu va intelegeti si cealalta parte vrea sa taraganeze... si are avocat...
Cu privire la decizie... depinde de probe! Aveti martori sau nu, cat e consemnat in procesul-verbal de atunci etc...
Cu privire la avocati cereti costuri, dar nu im mod public, nu prea cred sa fie colegi care sa faca publice onorariile. Diferentele pot fo mari. Ceea ce inseamna ca puteti gasi si onorarii mici.
Alte discuții în legătură
Vecin agresiv
nebunatica_id
Buna ziua! Va rog sa imi spuneti cum pot rezolva o problema cu un vecin agresiv. Mai exact bunica mea este agresata de vecinul nostru, vecin ce s-a mutat la ... (vezi toată discuția)