avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... curios!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

curios!!!

aveti idee daca condamnarile din timpul minoritatii il afecteaza pe minorul devenit major? poate el deveni judecator ,procuroretc?
Cel mai recent răspuns: Capitan Capitan , Consilier juridic 20:13, 7 Iunie 2007
nu are nici o sansa#-o
Nu are sanse pentru ca???...
Eu cred ca nu are relevanta. Cred ca si un major infractor (la un moment dat) abilitat poate avea aceste profesii. Parerea mea, n-am cercetat, dar daca nu la asta, la ce foloseste atunci reabilitarea?
da ,un minor desigur ca poate ocupa ce functie doreste art 109 alin 4 :condamnarile pronuntate pt fapte savarsite in timpul mioritatii nu atrag incapacitati sau decaderi , insa un major fie el si reabilitat are o problem pt ca o data cu reabilitarea dispare raspunderea si recidiva insa condamnarea ramane ,insa si aici e discutabil in mod normal ar putea sa ocupe ce functie vrea cu conditia sa nu aibe interdictii,insa pt miori e altceva ei sunt protejati de codul penal cum am spus art 109!
Bla, bla, bla... eu spun ca n-are nici o sansa ca una din conditii este SA AI O BUNA REPUTATIE. Daca cineva poate spune ca un fost condamnat, chiar si reabilitat, are o buna reputatie atunci s-a dus de rapa toata tara asta.
Vrea cineva sa-l vada pe Ciomu din nou in operatie??? dupa ce va fi reabilitat:))
subscriu!

Alte discuții în legătură

Efectele masurilor educative Capitan Capitan Capitan Capitan revin cu intrebarea de la un topic anterior: poate un minor caruia i-a fost aplicata masura educativa a libertatii supravegheate (art.103c.pen) ocupa orice ... (vezi toată discuția)
Efectele reabilitarii!!!! Capitan Capitan Capitan Capitan poate un fost condamnat ,reabilitat, ocupa orice functie? poate deveni reabilitatul magistrat, politist, avocat? (vezi toată discuția)
Jurist in banca cu antecedente penale? Alin2011 Alin2011 Salut, sunt Alin si vreau sa va intreb, daca pot sa-mi depun CV-ul la o Banca pentru functia de jurist, cu precizarea ca am fost condamnat in trecut , in ... (vezi toată discuția)