Salut, sunt Alin si vreau sa va intreb, daca pot sa-mi depun CV-ul la o Banca pentru functia de jurist, cu precizarea ca am fost condamnat in trecut , in minorat, pentru omor din culpa. Va solicit aceasta, intrucat, am observat ca sunt cateva conditii ce trebuiesc indeplinite la angajare, printre care si aceea de a nu fi suportat condamnari pentru nicio infractiune. Va rog frumos cu un raspuns precis, fiindca am auzit foarte multe variante. Multumesc.
Sincer nu cred ca veti obtine postul daca cei de la banca vad o astfel de mentiune.
Nu puteti da o declaratie falsa ca nu ati avut antecedente penale daca ati avut.Nu stiu cat apreciati ca acest raspuns este precis ,dar daca acestea sunt conditiile consider ca nu le indepliniti.Imi pare rau ,aceasta este parerea mea.
Conform legii 514/2003;
Art. 9. - Este nedemn de a fi consilier juridic:
a) cel care a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni de natură a
aduce atingere profesiei de consilier juridic;
Totusi, infractiunea fiind savarsita in timpul minoratului, nu a intervenit reabilitarea?
Credeti ca infractiunea savarsita aduce atingere profesiei?
Nu vad o interdictie absoluta de angajare, sunt atat de multe accidente de circulatie, de exemplu, ce ar insemna, daca am stigmatiza oamenii pe viata?
Dupa parerea mea, fiind o infractiune din culpa si din timpul minoratului, ar trebui sa incercati sa va angajati. Daca sunteti un profesionist, felul in care va faceti meseria nu are cum sa fie influentat de o condamnare din trecut. Trebuie doar sa fiti sincer cu angajatorul dvs., mai ales ca din cazier s-ar putea sa fi fost stearsa deja mentiunea.
In completarea raspunsului meu cred ca ar trebui sa va sfatuiesc sa va faceti reabilitarea judecatoreasca.Este pacat sa nu puteti sa ocupati un post pentru care ati fost instruit ati invatat ,pentru o greseala din tinerete.Daca doriti va si ajut.
Cazier judiciar
bukinst
Am gasit o problema penala la care raspunsurile sunt diferite.
O persoana a fost condamnata in anul 1998 la 1 an inchisiare cu suspendare pentru fal ... (vezi toată discuția)