avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul

BCR mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul

Ma numesc Toma Ciprian . Am un card un card de debit pe care imi primesc drepturile salariale la bcr . In acelasi timp am si un credit restant la BCR.
Azi cand am vrut sa scot salariul din card , am constat ca soldul e 0.Am solicitat un extras la bcr Comanesti pt. card in care figureaza o retragere (neautorizata de mine ) de 1350 ron pentru ,, recuperare restante" .Acest card nu are descoperire sau alte clauze. Consider aceasta tranzactie ilegala stiind orice poprire din salariu o face angajatorul in anumite limite (1/3 din salariu), si in urma unei hotarari judecatoresti . Familia mea ce o sa manance luna asta . Mi sa luat aproape tot salariul ilegal . Am facut o reclamatie la bcr , dar termaenul de raspun stiu ca e 1 luna . Ce fac pana atunci ? Sunt drepturile mele salariale , nu un cont ORICARE PERSONAL .ASTEPT URGENT UN RASPUNS.
Cel mai recent răspuns: ramonel78 , utilizator 07:50, 24 Iunie 2010
Multumesc pentru raspuns. Concluzia ca 1/3 din salariu se aplica doar daca iei salariul cash...majoritatea bancilor au in conditiile generale poprire pe conturi.
DAR DACA IAU SALARIUL PE CARD LA ALTA BANCA , MAI POT SA-MI REPETE ACEASTA HOTIE ?
cititi neaparat contractul.
uitati ce scrie in al meu (si eu sunt restant cu 2500 lei):

Debitare directa: (1) Imprumutatul autorizeaza prin prezenta, banca X, in mod irevocabil, sa debiteze contul de imprumut sau curent atasat contului de imprumut si orice alte conturi in ron si/sau valuta detinute de catre Imprumutat la banca X, pe intreaga durata a prezentului contract (10 ani), in vederea: platii ratelor lunare datorate, a dobanzilor, comisioanelor ... bla bla bla
(2) daca Imprumutatul nu-si indeplineste obligatia de plata la scadenta, iar in contul curent atasat contului de imprumut nu exista suficiente fonduri, atunci este la latitudinea bancii X sa acopere datoria restanta din oricare din conturile bancare deschise de catre Imprumutat la banca X
(3) banca va pune la dispozitia Imprumutatului, in sediile/sucursalele bancii, informatii cu privire la operatiunile de debitare directa a contului Imprumutatului. Este obligatia Imprumutatului sa solicite si sa verifice, lunar, corectitudinea acestor informatii. Daca Imprumutatul observa orice neconcordanta in inf. furnizate de banca, acesta va informa banca in termen de 1 luna de la data efectuarii operatiunii, in caz contrar, operatiunile fiind considerate corecte. Imprumutatul este de acord ca aceasta masura de notificare este suficienta si renunta la orice contestatie si aparare ulterioara cu privire la faptul ca aceasta metoda a fost insuficienta

verificati si dvs poate aveti aceasi clauza in contract si atunci, din pacate, pot face orice :(

doar daca banca comunica suma datorata de client si este posibil ca in acest caz sa apara poprire pe contul de salariu ...doar in acest caz se poate vorbi de poprire in cele detaliate de dumneavostra merg pe ideea ca banca poate retrage din ce cont doreste restanta(conturile aceluiasi client din aceiasi banca,chiar si din cont de economii sau depozite).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca mi-a retras ilegal din cardul de salariu aproape tot salariul toma ciprian toma ciprian Ma numesc Toma Ciprian . Am un card un card de debit pe care imi primesc drepturile salariale la bcr . In acelasi timp am si un credit restant la [BANCA]. Azi ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu hd76avr hd76avr Este prima data cand am o poprire de salariu ( de la FISC) si , tot pt. prima data, intampin o problema deosebita care demonstreaza faptul ca Romania este tara ... (vezi toată discuția)
Popriri pe contul de salariu ContSters188799 ContSters188799 cred ca am mai scris despre acest subiect. ma iertati daca ma repet. salariul meu este de aprox. 1600 ron. de la serviciu mi se face poprire de 750 ron deci ... (vezi toată discuția)