avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... popriri pe contul de salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

popriri pe contul de salariu

cred ca am mai scris despre acest subiect. ma iertati daca ma repet.
salariul meu este de aprox. 1600 ron.
de la serviciu mi se face poprire de 750 ron deci jumatate din salariu.
urmeaza poprirea pe contul de salariu care este de inca 33% din ceea ce ramane.prin urmare eu raman cu nici 500 ron pe luna.
acum stiu ca popririle astea de fac din cauza ca eu nu am mai putut plati ratele dar vreau sa stiu daca se mai aplica legea ca nu pot fi mai mari de jumatate de salariu.
si daca este asa cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: alex22bv , utilizator 10:22, 9 Noiembrie 2012
Art.409 Cod procedura civila prevede: “Salariile şi alte venituri periodice realizate din muncă, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite: ........... b) până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.”
Trebuie sa va adresati, invocand acest text de lege, fiecaruia dintre creditorii dvs, eventual cu o propunere de esalonare
Am si eu o problema cam de aceeasi natura si niste neclaritati.
Am o poprire pe contul de salariu. De doua luni mi se retrag bani din cont dar nu inteleg de ce nu pot beneficia de suma ramasa disponibila. Practic contul este blocat, ei retrag o mica suma de bani dar eu nu pot folosi restul banilor din cont. Este normal sa fie asa? Practic am ramas fara nici o sursa de venit. Daca ei nu pot retine toata suma integral desi ar fi de unde, de ce nu pot beneficia de suma ramasa disponibila?
Nu are rost sa intru in detalii am poprire pentru o amenda platita in termenul legal, pentru care am depus chitanta in termen la cine trebuia... Dupa cam 5 luni m-am trezit cu poprire pe toate conturile. Am trimis copii ale actelor la Administratia Finantelor Publice, ei au facut scrisori de incetare a popririi dar care nu au ajuns inca la banci desi a trecut o luna (eu am primit copii prin fax ale scrisorilor).
Am inteles din alt subiect ca voi fi nevoit sa deschid proces pentru recuperarea banilor retinuti in plus, dar asta e alta problema. Sunt tentat sa cred ca cei de la AFP m-au mintit ca au trimis scrisori in speranta ca vor mai primi niste bani, pe care eu o sa-i recuperez foarte greu.
Cu toate astea, nu inteleg de ce nu pot beneficia de restul banilor din salariu. Cu ce ma incalzeste ca ei opresc o mica suma daca eu nu pot folosi restul banilor? Ca sa nu mai intreb de ce sunt nevoit sa trec prin tot acest circ desi eu am facut corect tot ce mi s-a cerut.
Pot face ceva sa rezolv problema inainte de a ajunge sa rezolv problemele ilegal pe lumea asta? Nu mai spun ca pentru tranzactiile lor mi se opresc comisioane pe care aproape sigur nu le voi recupera nici daca deschid proces. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2012
OvidiuT25, utilizator
Ati fost la banca sa le ziceti ca acel cont e de salariu, ca sa va zica procedura? Pot sa blocheze conturile, dar contul de salariu trebuie deblocat in proportie de 2/3. Dara daca nu se stie ca acel cont e de salariu, el ramane blocat.
va spun si eu ce stiu:
contul de salariu este blocat permanent pana se platesc sumele datorate bancii
din momentul cand va intra salariul in cont dureaza cam 24 de ore pana se fac platile din centralul bancii la care aveti cardul de salariu catre popritor. dupa ce se fac platile puteti retrage restul banilor de pe card sau de la ghiseul bancii.
operatiunea poate dura si mai mult de 24 de ore dar oricum dupa ce sunt retrasi banii va puteti ridica suma ramasa.va spun sigur pt ca eu asta fac de 2 ori pe luna. va sfatuiesc sa mergeti la banca si sa le rugati pe casiere sa se intereseze de aceasta situatie pt ca banuiesc ca nu au mai avut una similara si nu stiu despre ce este vorba.
cu respect, maria sandulache
bafta!!!
Buna seara
Luna aceasta m-am intalnit si eu cu aceeasi problema.Din aceasta luna am poprire pe salariu
,dar am si cardul blocat. Au dreptul sa faca lucrul acesta?

Alte discuții în legătură

Problema poprire RainhardCristian RainhardCristian Buna ziua, am o problema cu o poprire si nu mai stiu cum sa procedez, doresc daca se poate o lamurire in acest caz. Incepand cu luna septembrie anul trecut m-i ... (vezi toată discuția)
Problema poprire RainhardCristian RainhardCristian Buna seara, am o problema cu o poprire si nu mai stiu cum sa procedez, doresc daca se poate o lamurire in acest caz. Incepand cu luna septembrie anul trecut ... (vezi toată discuția)
Despre poprire yonutz113 yonutz113 Buna seara Am un card de debit emis de banca ING pe care imi primesc salariul de la angajator. In trecut am efectuat tranzactii online la o camera de jocuri ... (vezi toată discuția)