avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Problema poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Problema poprire

Buna ziua, am o problema cu o poprire si nu mai stiu cum sa procedez, doresc daca se poate o lamurire in acest caz. Incepand cu luna septembrie anul trecut m-i s-a infiintat o poprire pe salariu de 30% pentru un credit neacoperit. Din cate am inteles de la executorul judecatoresc, el a trimis cate o notificare de poprire si la angajator si la banca prin care i-mi este virat salariul. Problema mea este urmatoarea: O data angajatorul retine cei 30% dupa care restul de plata i-mi este virat de card, contul fiindu-mi blocat eu trebuie sa sun la banca pentru deblocarea contului si automat i-mi mai retrag si cei de la banca 30% din restul virat pe card. Mentionez ca eu am si o pensie alimentara de 1/3 din salariu. Banii care ii opresc cei de la banca i-mi sunt pe cont dar nu ii pot scoate pentru ca m-i se cere de la banca o adeverinta prin care sa reiasa cum ca angajatorul opreste suma respectiva si incepand din luna septembrie. Am trimis catre angajator o gramada de adeverinte dar fara rezultat. Singurul raspuns de la angajator este : '' Firma nu face plati ". Am incercat sa duc la banca fluturasele de salariu din care reiese ca incepand cu luna septembrie m-i s-a infiintat poprirea dar dansii sustin ca nu este acceptata ci numai cu adeverinta i-mi pot retrage banii. Sunt disperat, nu mai stiu ce sa fac, a-s dori foarte mult un raspuns daca se poate, ce mai pot face eu in acest caz. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihaiPetru , utilizator 13:25, 14 Ianuarie 2015
Luati legatura cu executorul judecatoresc si explicati situatia (este f des intalnita) si acesta va da o adresa catre banca de ridicare a popririi pt ca este ilegal sa vi se popreasca peste procentul stabilit de lege, in conditiile in care este vorba despre salariu si nu despre alte venituri.

Buna ziua!
Nu am inteles ce adeverinte trimiteti catre angajator, nu inteleg cum acesta poate sa isi asume un raspuns in sensul ca nu efectueaza plati daca intradevar el vireaza executorului 1/3 din salariu. Rezolvati cu angajatorul: apreciez ca este varianta cea mai simpla. Poate nu a inteles ce anume ii solicitati dumneavoastra..?:-/

Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema poprire RainhardCristian RainhardCristian Buna seara, am o problema cu o poprire si nu mai stiu cum sa procedez, doresc daca se poate o lamurire in acest caz. Incepand cu luna septembrie anul trecut ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)