Buna ziua! eu sunt functionar public de 5 ani si anul acesta as vrea sa plec din institutia in care lucrez. eu mi-am propus sa-mi dau demisia in august. am doua intrebari:
1. cate zile de conediu pot sa-mi iau, pot sa-mi iau 15 zile de concediu, desi eu nu o sa lucrez decat 8 luni? aflasem ca daca ai lucrat mai mult de 6 luni ai dreptul la tot concediul
2. pot sa primesc prima de concediu? avand in vedere faptul ca eu lucrez doar 8 luni, pot primi proportional cu lunile lucrate in anul acesta.
va multumesc
Puteti sa va luati tot concediul pe care-l aveti trecut in CIM, dar la plecare vi se vor imputa zilele pe care lea-ti utilizat in plus.
Ar mai fi varianta sa va calculeze de la resurse umane cate zile aveti dreptul pentru perioada lucrata, si asta mi se pare cea mai corecta varianta.
In legatura cu prima de vacanta, daca la dv. se mai practica si se mai respecta asa ceva, puteti tot la fel sa v-o calculeze proportional cu zilele de concediu la care aveti dreptul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Concediu de odihna
dalela23
am si eu o nelamurire....daca am lucrat 5 luni prin somaj....si am renuntzat din diferite motive, prin demisie am dreptul la plata concediului de odihna.
stiu ... (vezi toată discuția)