Buna ziua.
Un unchi, decedat acum 3 ani, a vandut autoturismul proprietate personala, doar cu chitanta de mana, instrainand toate actele masinii. Acum, matusa mea, fosta lui sotie si unica mostenitoare, doreste sa scoata de la impozit autoturismul dar nu stie cum sa procedeze. In primarie ca proprietar este tot unchiul, chiar daca este decedat, deoarece nu s-a putut trece la succesiune din lipsa actelor. Mentionez ca la politie automobilul este inregistrat cu numerele vechi si deci nu se mai poate circula cu el. Nu am reusit sa dau de cel care a cumparat automobilul deoarece si-a vandut apartamentul. Oare nu se poate scoate de la impozit pe o adeverinta eliberata de politia circulatiei prin care se specifica ca are numerele vechi si nu mai poate fi in circulatie?
Radierea din rolul fiscal se face doar in baza certificatului de radiere emis de Serviciul inmatriculari. Matusa poate introduce totusi in instanta o actiune de obligare a cumparatorului sa procedeze la radiere. In instanta va putea sa solicite prin intermediul instantei serviciului de evidenta a persoanelor sa se comunice domiciliul actual al acestuia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Radiere masini
Hamarsold1234
Eu am doua masini mostenite, una de la unchiul fabricata in 1972, si a inmatriculat-o unchiul meu in 1979, dupa aceea nu a mai inmatricalt-o. A ramas cu numar ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta!
bibitu
Buna ziua!Am vandut o Dacia Nova(propietate personala) pe data de 9.02.2010 Am facut contract cumparare-vanzare+radierea+instrainat catre...toate acestea sunt ... (vezi toată discuția)