avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Valorea minimã a unei chirii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Valorea minimã a unei chirii

Vreau să închiriez cu o valoare modică, cu contract legal înregistrat la Finanţe, un apartament. Există vreo lege care să mă oblige la stabilirea a cel puţin a unei valori minime, adică să spună că nu este permisă o chirie sub o anumită valoare ?
Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters116611 , utilizator 11:46, 20 Iunie 2010
Nu. Iar daca nu vreti sa platiti nici un impozit, puteti incheia un contract de comodat, valabil, incheiat intre parti, sub semnatura privata. Nu este nevoie de autentificare la vreun notar sau avocat.
Nu exista nici un minim impus de lege, dar daca tot nu vreti vreun beneficiu, de ce mai faceti contract?
In conditiile in care va intereseaza sa fie respectat un termen de executie al contractului, adica de la ...pana la...., puteti redacta la un notar un contract de comodat, nu aveti ce cauta la finante.
Contractul de comodat se consideră contract valabil, legal, şi nu mi se mai măreşte impozitul pentru a doua locuinţă (acum locuieşte unul din copiii mei în apartament) după cum anunţă hotărîrea de guvern proaspăt dată ? Cum dovedesc în faţa autorităţilor că am o a doua proprietate închiriată?
Nu s-a stabilit in acest moment aceasta masura, este vorba despre o intentie pe viitor.
Cand va apare modificarea Codului fiscal cu aceasta prevedere, probabil ca vor fi mai elastici in expreasie, fiind varba de chirie sau comodat.
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere garsoniera prima casa sneferu sneferu Buna ziua, In luna octombrie voi face 5 ani de cand am achizitionat o garsoniera prin programul Prima Casa. Dupa aceasta data as dori sa o inchiriez unei ... (vezi toată discuția)
Pot inchiria apartamentul personal prin intermediul firmei? ContSters283665 ContSters283665 Pot face contract de comodat intre firma la care sunt actionar unic si apartamentul proprietate personala si apoi sa-l inchiriez,dupa care firma sa platesca ... (vezi toată discuția)
Venit din inchiriere bgv bgv Poate un SRL care are dreptul de folosinta al unui imobil in urma incheierii unui contract de comodat incheiat cu o persoana fizica, sa inchirieze imobilul ... (vezi toată discuția)