avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestarea unui proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestarea unui proces verbal

Buna ziua.

Am primit acasa un proces verbal de contraventie pentru viteza.Politistii stateau pe un sector de drum cu limitare de viteza de 30 si am fost oprit in afara zonei in care limitarea era valabila.Cred ca e un abuz al politiei rutiere.

Va rog mult daca se poate , as dori sa stiu cum pot sa contest procesul verbal : plangere sau sa depun dosar la judecatorie?
Se poate sustine procesul in lipsa mea ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:04, 22 Iunie 2010
plangerea impotriva pv se inainteaza in termen de 15 zile de la primirea pv la judecatoria pe raza careia s-a petrecut incidentul. Judecarea se poate face in lipsa fara nici un fel de problema.
Chiar daca ati fost oprit in afara zonei de restrictie a vitezei la 30, ce e mai important e unde ati fost inregistrat cu aparatul radar!
Da puteti face plangere la procesul verbal de constatare iar in aceasta plangere puteti cere judecarea in lipsa
Bafta
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
cipri_h, utilizator
Puteti sa contestati procesul verbal de contraventie , insa , fara martori , veti avea sanse egale cu multimea vida!B-)
PS > Martorii nu trebuie sa fie persoane aflate in masina in momentul in care ati fost oprit fiindca declaratiile lor vor fi considerate ca fiind partinitoare. Deci eventual o persoana care locuieste in zona in care ati fost oprit....
Succes!
Solicitati in cadrul probatoriilor necesare in dovedirea contestatiei si fotografia executata de agentii constatatori,daca exista.
Prezenta dvs in instanta, este necesara in vederea sustinerii contestatiei si a formualrii probatoriilor,probabil ulterior la audierea martorilor.
Multumesc pentru raspunsuri.
Credeti ca daca voi formula o plangere in care voi invoca trafic, gropi, si faptul ca nu aveam cum sa am 47 km/h si ca nu ma aflam sub interdictia limitarii de viteza as avea vreo sansa ? Pot spune in instanta ca radarul se afla sub stalpi de electricitate si e posibil sa fi fost bruiat de unde electromagnetice ? wireless etc ?
In masina se aflau 2 minori si mama mea care momentan nu se afla in localitate

Cand am fost oprit nu am semnat si am cerut trimiterea procesului acasa.
Acasa am primit un proces care cred ca a fost modificat si e scris aiurea - nu se respecta casutele.

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
t.cristi, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Constatare contraventie cu mijloace omologate habarnam habarnam buna ziua. As dori un mic ajutor daca se poate. Recent am fost sanctionata pt ca nu am circulat cu luminile de drum in functiune in timpul zilei pe un drum ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza, pv nesemnat, merita sa-l contest? PZoli PZoli Buna ziua! Va rog sa-mi dati niste opinii. Am fost oprit pentru ca -asa zis- am depasit viteza(69 km/h in localitate), masina cu radar statea ascuns dupa o ... (vezi toată discuția)