avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru viteza, PV nesemnat, merita sa-l contest?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru viteza, PV nesemnat, merita sa-l contest?

Buna ziua! Va rog sa-mi dati niste opinii.

Am fost oprit pentru ca -asa zis- am depasit viteza(69 km/h in localitate), masina cu radar statea ascuns dupa o cladire, 15 m de carosabil in Tileagd, Bihor. Eu am trecut podul si imediat m-a oprit D-l Garcea, de la o alta echipa, in Uilacu de Cris si mi a comunicat pe statie CB, ca am depasit viteza. El a inceput sa completeze PV-ul. Eu putin am comentat, zicand sa-mi arate inregistrarea si ca oricum o voi contesta si n-o sa platesc nimic. Raspuns: inregistrarea numai in instanta si sa vedem daca ai triunghi si stingator, etc. Nu am avut stingator, in rest am de toate.
E bine, nu am semnat PV si a scris el ceva la mentiuni, dar e putin(" Agentul constatator nu este egal cu cel care a manevrat aparatul, depasirea a fost comunicat pe statie").
Politistul nu a chemat nici un martor sa asiste, doar mi-o dat drumul si a luat urmatorul.

In weekend am primit PVul, este trecut un martor, o fetita de 25 ani dintr-un sat, pe exemplarul meu CNPul are numai 11 cifre(in loc de 13), si eu am martor la toate, pasagerul meu din masina. Eu am fost deja plecat de un timp cand Politistul a trecut ca martor aceasta persoana.
Nu este asta ilegal?
Nu ar trebui chiar atunci, cand sunt eu inca acolo?
Se poate cita martorul asistent in instanta?
Se poate ataca PV-ul tinand cont ca Agentul constatator nu era cel care a acordat contraventia?

Va rog sa-mi dati niste sfaturi.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: PZoli , utilizator 15:22, 25 Octombrie 2010
Martorul asistent nu atesta situatia de fapt ci doar incheierea pvului. Contestati pvul in instanta. Vedeti O.G. 2/2001. Cereti politiei sa depuna dovada calitatii de operator radar al politistului, certificatul de verificare metrologica a radarului, etc. Sunt mai multe aspecte de analizat dar pe scurt, faceti contestatia sa prindeti termenul!
Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Buna ziua,

Aveti posibilitatea de a face plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal, cf Ordonantei 2/2001privind regimul juridic al contraventiilor. Pentru acest lucru va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat deoarece va trebui sa analizele f bine procesul verbal avand in vedere ca pot fi invocate in anularea procesului verbal, atat nerespectarea conditiilor de forma cat si cauze de fond.

Plangerea suspenda executarea.

Succes,
av.Bostina Elena
Interventie moderator Va rog sa nu mai deschideti mai multe discutii cu aceeasi tema, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum, regulament pe care il puteti citi aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...
Multumesc!

Gabriela Pintea

PZoli a scris:
Buna ziua!
Ne este vital sa aflam raspuns la urmatoarele intrebari legate de contestare la PV. Daca puteti, va rog sa ne scrieti raspuns. Am cules cateva:
-Daca fac contestatia in 48 de ore si pierd procesul, mai am sanse sa platesc jumatatea?
-Daca platesc jumatatea amenzii nu imi micsorez sau pierd sansele la contestatie?
-Agentul nu are obligatia sa dovedeasca fapta savarsita, chiar daca este o trecere pe galben sau lipsa de triunghi? Conform:
hotarirea C.E.D.O.la cererea Anghel contra Romaniei in care Curtea stabileste clar ca in materie de contraventii se aplica normele dreptului penal deci va bucurati de prezumtia de nevinovatie. Mai retine curtea ca sarcina probei in ceea ce priveste fapta contraventionala revine in exclusivitate agentului constatator

de D-l stelian67
-Ce rol si obligatii are un martor asistent?
-Merita contestat fapta de baza sau mai bine detaliile(PV, etc.)
Multumesc frumos in numele tuturor colegilor mei in trafic, care trage foloase din raspunsurile Dvs.


selfdefender a raspuns:
Dacă plăteşti amenda, fie şi pe jumătate, nu înseamnă că recunoşti fapta? Ce şanse crezi că mai ai la contestaţie?
Agentul are obligaţia să dovedească fapta săvârşită, dar numai dacă depui contestaţie. Altfel, procesul-verbal de constatare e suficient. Că nu suntem în Germania!


Car3men a raspuns:
Plata nu are nici o legatura cu recunoasterea sau nu a veridicitatii procesului-verbal respectiv.
Contestarea procesului-verbal se judeca de catre un complet de judecata si pe baza probelor ce se administreaza judecatorul va dispune sau nu anularea procesului-verbal respectiv cu restituirea platii facute... numai sa cereti acest lucru.
Depinde foarte mult de modalitatea in care va faceti apararile astfel incat sa reusiti sa convingeti completul de judecata de faptul ca acel proces-verbal a fost incheiat abuziv.
Angajarea unui avocat in astfel de cauze este utila... sunt cauze destul de complexe, cu toate ca la prima vedere, par simple.
Am inteles, ma supun regulamentului!
Actiunea mea motivez cu faptul ca ma nebunesc de chestia ca vad 2 PVuri pe masa cu numele meu pentru niste fapte necomis, sau prost arbitrate.

Imi cer scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala, cum sa procedez? PZoli PZoli Va salut! Apreciez mult munca dvs. Apelez la ajutorul Dumneavoastra: -In oct. 2010 am fost oprit pentru depasirea vitezei in localitate(69 km/h). Fapta a fost ... (vezi toată discuția)
Am motiv de contestatie? ionuthornea ionuthornea m-a oprit un echipaj de politie la vre-o 10 k(impreuna cu alte 4 auto in mai putin de 2 minute),sustinand ca am depasit viteza regulamentara si am fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv radar 2010 bogdan_bogdan bogdan_bogdan Buna ziua,astazi in localitatea Motca jud Iasi am fost tras pe dreapta de un echipaj de politie pentru o depasire pe linie continua si o viteza de 90Km /h in ... (vezi toată discuția)