Buna ziua!
Ne este vital sa aflam raspuns la urmatoarele intrebari legate de contestare la PV. Daca puteti, va rog sa ne scrieti raspuns. Am cules cateva:
-Daca fac contestatia in 48 de ore si pierd procesul, mai am sanse sa platesc jumatatea?
-Daca platesc jumatatea amenzii nu imi micsorez sau pierd sansele la contestatie?
-Agentul nu are obligatia sa dovedeasca fapta savarsita, chiar daca este o trecere pe galben sau lipsa de triunghi? Conform:
hotarirea C.E.D.O.la cererea Anghel contra Romaniei in care Curtea stabileste clar ca in materie de contraventii se aplica normele dreptului penal deci va bucurati de prezumtia de nevinovatie. Mai retine curtea ca sarcina probei in ceea ce priveste fapta contraventionala revine in exclusivitate agentului constatator
de D-l stelian67
-Ce rol si obligatii are un martor asistent?
-Merita contestat fapta de baza sau mai bine detaliile(PV, etc.)
Multumesc frumos in numele tuturor colegilor mei in trafic, care trage foloase din raspunsurile Dvs.
Dacă plăteşti amenda, fie şi pe jumătate, nu înseamnă că recunoşti fapta? Ce şanse crezi că mai ai la contestaţie?
Agentul are obligaţia să dovedească fapta săvârşită, dar numai dacă depui contestaţie. Altfel, procesul-verbal de constatare e suficient. Că nu suntem în Germania!
Plata nu are nici o legatura cu recunoasterea sau nu a veridicitatii procesului-verbal respectiv.
Contestarea procesului-verbal se judeca de catre un complet de judecata si pe baza probelor ce se administreaza judecatorul va dispune sau nu anularea procesului-verbal respectiv cu restituirea platii facute... numai sa cereti acest lucru.
Depinde foarte mult de modalitatea in care va faceti apararile astfel incat sa reusiti sa convingeti completul de judecata de faptul ca acel proces-verbal a fost incheiat abuziv.
Angajarea unui avocat in astfel de cauze este utila... sunt cauze destul de complexe, cu toate ca la prima vedere, par simple.
~ final discuție ~