avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinerii prin virament bancar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinerii prin virament bancar

Aveti idee daca plata intretinerii se poate face prin ordin de plata? Daca da, exista vreo varianta legala de a-l obliga pe presedintele asociatiei sa-mi spuna datele bancare ale asociatiei?
Intreb asta, intrucat programul de plata al intretinerii este incompatibil cu programul meu, iar, la rugamintea mea de a afla contul si banca asociatiei, am primit raspunsul "noi nu permitem plata in felul acesta"...
Este posibila plata intretinerii prin virament bancar. Administratorul este obligat sa va puna la dispozitie contul asociatiei de proprietari deoarece sunteti membru al acelei asociatii!B-)
Insistati si , daca sunteti refuzat, faceti sesizare la primarie la departamentul care raspunde de asociatiile de proprietari.
Succes!
Perfect de acord cu @Mihai Grigore (bine ati revenit pe forum! :)...).
Vreau sa mai fac un mic comentariu. E posibil ca asociatia sa nu aiba cont.
Tinerea secretului asupra contului asociatiei este o dovada fie a faptului ca nu exista, fie a faptului ca administratorul ar trebui sa mai faca o reciclare pe la primarie sa mai afle despre modernele modalitati de a nu mai umbla cu sacosa de bani prin tramvaie si a nu te mai invoi de la serviciu ca sa platesti intretinerea......:ohyes:
Multumesc mult amandurora pentru raspunsuri. Cont ar trebui sa existe, ca nu cred ca platile asociatiei catre furnizori se fac in cash. O sa mai incerc o data sa obtin informatiile bancare pe cale amiabila, iar daca nu le obtin nici de data asta, apelez la primarie.
Sustin toate punctele de vedere exprimate pana acum pe aceasta tema, insa apropo's de cash si de sacosa de bani in tramvai - pana la urma casierul/admin-ul, dupa o zi de incasare are o anumita suma cash - cred ca sunteti de acord cu mine. Ei, ca merge la casieria furnizorului(fara sacosa d-na elga, ce naiba...) pentru a achita o factura sau la banca pentru a-i depune in cont, dupa mine este cam acelasi lucru, depinzand numai de comoditatea respectivului. Eu personal prefer depunerea in cont pentru ca banca noastra se afla la 25m de sediul asociatiei pe cand casieriile furnizorilor se afla la 500m.
Pentru ca tot am deschis subiectul acesta, nu dau nume de banci, dar aproape toate procedeaza la fel: multa birocratie - fie ca alimentezi contul, fie ca vrei sa faci o plata din cont...
Chiar sunt curios ce raspunsuri veti primi. In mod normal contul asociatiei trebuie sa fie tiparit undeva in antet-ul asociatiei. Mai degraba opinez pe ideea ca admin-ul nu stie sa faca operatiuni bancare si atunci prefera raspunsuri fanteziste. Ce-i aia noi nu peritem... ? Aiureli de varsta a III-a...
Pai uneori nu e acelasi lucru, domnule Grecu, ca furnizorul poa' sa fie la 10 km distanta si banca e la coltul strazii! Nu asta ar fi problema, ci naravul multor administratori de a dormi noaptea pe purcoiul de bani ai asociatiei si de a se mai imprumuta din ei pentru nevoile personale......

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment constituire si utilizare. w_v_w_v w_v_w_v Buna ziua Intentionam sa creem un fond de rulment in asociatia noastra.Acum ca am devenit asociatie si am devenit legali vrem sa facem lucrurile cit mai ... (vezi toată discuția)
Sold casa BEN46 BEN46 Avem un fond de rulment scriptic fiindca in perioada de iarna ajunge la limita fondului de rulment constituit sau chiar a fost depasit ... (vezi toată discuția)
Intretinere depusa la cec prin virament goby goby Buna ziua! Un proprietar motivand ca nu ajunge la timp sa plateasca intretinerea conform orarului de incasari, solicita sa i se dea contul asociatiei de la ... (vezi toată discuția)