avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... persoana din belarus.......
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

persoana din belarus.......

ce acte sunt necesare pentru o persoana din belarus sa poata sta la noi in tara fara probleme pe o perioada nedeterminata?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 19 Iunie 2010
permis de munca, permis de sedere, etc. luati legatura cu serviciul pentru emigranti care va v-a indruma corespunzator.
Pentru a obtine dreptul de sedere permanenta trebuie sa fi avut o sedere continua si legala pe teritoriul Romaniei in ultimii 5 ani. Sederea este considerata continua atunci cand perioada de absenta de pe teritoriul Romaniei este mai mica de 6 luni consecutive si nu depaseşte in total 10 luni. Sederea este considerata legala daca impotriva persoanei nu a fost dispusa nici o masura de indepartare de pe teritoriul national.
Primul pas pentru a primi rezidenta permanenta in Romania este obtinerea dreptului de sedere permanenta. In acest sens trebuie sa depunq urmatoarele documente:
- cerere;
- documentul de trecere a frontierei (pasaport, titlu de calatorie, etc.) in copie si original;
- acte doveditoare privind spatiul de locuit (copie si original);
- dovada asigurarii sociale de sanatate;
- dovada mijloacelor de intretinere (sunt exceptati membrii de familie ai cetatenilor romani);
- certificatul de cazier judiciar eliberat de autoritatile romane;
- documente de stare civila (daca este cazul);
- taxe.

Cererile pentru acordarea dreptului de sedere permanenta vor fi solutionate in maximum 6 luni, iar pentru motive obiective acest termen se poate prelungi cu inca 3 luni, cu instiintarea solicitantului. Veti primi raspunsul in scris, in 15 zile lucratoare de la solutionarea cererii.

Daca raspunsul este pozitiv, in 30 de zile de la primirea comunicarii, trebuie sa depuneti documentele necesare eliberarii permisului de sedere permanenta la formatiunea teritoriala a Oficiului Roman pentru Imigrari unde a fost inregistrata cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta in romania pentru cetatean irakian Nelly1980 Nelly1980 Buna Ziua Ma aflu in Iordania unde urmeaza sa ma casatoresc cu un cetatean Irakian cu rezidenta in Iordania, apoi intentionam sa venim in Bucuresti pentru a-i ... (vezi toată discuția)
Cetatean non ue ms_0109 ms_0109 Un cetatean turc vrea sa infiinteze o companie in Ro si sa obtina permis de sedere permanenta.Cum procedeaza;acte necesare pentru infiinarea companiei ,acte ... (vezi toată discuția)
Adresa oficiala cetatean strain gabriela_marc gabriela_marc Ce conditii trebuie sa indeplineasca un cetatean strain UE pentru a avea adresa oficiala in Romania ( temporar sau permanent)? (vezi toată discuția)