avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită final...executare
Discuție deschisă în Executare silită

final...executare

Ei bine...dupa o perioada in care am beneficiat de reesalonare, a venit momentul in care nu-mi mai pot permite luxul de a plati o rata care mi-a fost calculata dupa veniturile din trecut. In prezent mi-am dat demisia si nu mai am nici un venit.
Recitindu-mi contractul de credit am avut o revelatie asupra modului cum intelege banca sa-mi opreasca viitoarele venituri din salarii in totalitate..."prin semnarea contractului de credit ...imprumutatul solidar transmite irevocabil si neconditionat bancii dreptul de a incasa toate veniturile sale/lor prezente si viitoare incluzand salariul, dar fara a se limita la acestea pana la concurenta sumelor..."
Cu alte cuvinte, indiferent de suma salariilor viitoare, banca este imputernicita sa-mi blocheze contul de salarii si sa se infrupte dupa bunul plac. Deci pana la urma 1/3 din salariu este optional,nu?
Deoarece nici in visele mele cele mai frumoase nu-mi pot permite un avocat, va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg paragraful citat mai sus.
Va multumesc frumos.:((
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2010
blueblue, utilizator
Cel mai recent răspuns: grenish , utilizator 16:40, 28 Iunie 2010
Ceea ce spuneti dv mi se pare ilogic si aberant. Nu cred ca ti se pot lua toti banii, pe care nici nu-i ai, fara sa te lase cu minimum pt existenta. In felul acesta toti cei care au credite la banci vor cere patronilor sa nu le mai faca documente legale, deci vor munci la negru si nu vor mai dori sa primeasca banii pe card.
asa-i...ilogic si aberant, dar eu asa inteleg din textul citat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2010
blueblue, utilizator
salutare!! cititi aici :
[ link extern ]

deci:

Toate bunurile mobile ce sunt executate TREBUIESC a fi bunuri personale ale debitorului. Nu pot fi executate bunurile mobile ale sotului sau rudelor debitorului, decat in situatia in care si acestea la randul lor sunt obligate fata de acelasi creditor.

si :

Ca si in cazul bunurilor mobile, bunurile imobile supuse executarii siliteTREBUIESC sa fie bunuri personale ale debitorului. In cazul in care un sot este obligat intr-un raport juridic, creditorul va trebui mai intai sa solicite iesirea din indivizune a sotilor si abia ulterior sa urmareasca cota parte a sotului-debitor.

B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat osaka osaka Buna ziua, In urma cu doi ani de zile am cumparat un teren la semnarea contractului de credit cu banca mi s-a solicitat si un bilet la ordin avalizat, pe care ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara adelatuhut adelatuhut Buna ziua! Am contractat un credit in 2008 ,iar din anul 2010 de cand in sistemul bugetar sau intamplat marile reduceri salariale mi-a fost din ce in ce mai ... (vezi toată discuția)