avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,
In momentul de fata lucrez la program de 12/24 12/48.As vrea sa stiu cum se acorda zilele de concediu legal de odihna in acest caz si daca zilele de sambata si duminica se iau in calcul ca si zile de concediu.
Ca un calcul teoretic, daca ar fi sa incep concediul in data de 12 iulie care ar fi data in care as reincepe serviciul dupa efectuarea a 10 zile de concediu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Marku Florin , utilizator 13:17, 19 Iunie 2010
1. Concediul de odihna se acorda in zile lucratoare. Sambetele si duminicile (si sarbatorile legale) nu se iau in calcul.
2. Daca incepeti cele10 zile de CO pe 12iulie, ultima zi de CO este pe 23 iulie.
3. Daca din programare reiese ca pe 24 sau 25 (sambata + duminica) trebuie sa fiti prezent la serviciu atunci va duceti la serviciu.
Am pus aceasta intrebare deoarece societatea la care lucrez vor sa ne fixeze ziua de incepere a concediului in data de 10 iulie chiar daca eu in acea zi ies din tura de noapte inceputa in 9 iulie ora 19.
Oricum multumesc pt. raspuns si promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in ture de 12 ore si concediul de odihna Adrian Vasiliu Adrian Vasiliu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema pe care o am. Lucrez in ture, program de 12/24 si 12/48, indiferent de weekend si sarbatori. Intrebarile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La firma unde lucrez, programul de lucru pana la 01.04.2011 este de 8 ore/zi, 40 ore/saptamana, repartizat in intervalul 08.00-16.00. Concediul de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna - repaus saptamanal cumulat ade12 ade12 Supun atentiei dvs o speta controversata. Vorbim despre o firma din domeniul forajului al carei program continuu de lucru se compune din 14 zile in santier, 14 ... (vezi toată discuția)