avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

servicii intracomunitare

Buna ziua, o societate din romania inregistrata ca platitoare de tva, presteaza servicii de traducere pentru o societate din irlanda la fel platitoare de tva.
Factura o emitem fara tva si voi inregistra suma in dec.390.
Intrebarea mea este cum se fac inregistrarile contabile, sum aceasta forma:
Daca serviciu este in valoare de 100 lei, este corecta aceasta inregistrare?
411 - 704 100 lei
4426 - 4427 19 lei

si a doua intrebare aceasta suma se declara si in declaratia 300?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adelanegrila , utilizator 13:45, 20 Iunie 2010
Nu faceti decat 411 = 704. Nu se face taxare inversa. A doua intrebare nu-si mai are rostul nu?
adelanegrila a scris:

Buna ziua, o societate din romania inregistrata ca platitoare de tva, presteaza servicii de traducere pentru o societate din irlanda la fel platitoare de tva.
Factura o emitem fara tva si voi inregistra suma in dec.390.
Intrebarea mea este cum se fac inregistrarile contabile, sum aceasta forma:
Daca serviciu este in valoare de 100 lei, [...] aceasta suma se declara si in declaratia 300?

Va multumesc

Da, aceasta suma se declara in decontul privint TVA (300) la randul 3.
multumesc tuturor celor care mi-au raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura servicii intracomunitare helenita helenita Buna ziua, La o factura de servicii intracomunitare, taxare inversa, platitorul este inregistrat in scopuri de tva in Irlanda, am decl 390 cu suma din ... (vezi toată discuția)
Inregistrare facturi din italia mihaelamoraru65 mihaelamoraru65 este corecta inregistrarea : 371=401/ val din factura la cursul din data emiterii 4426=4427 valoarea de mai sus *24% ?? si apoi fac OP pt acest TVA 4426 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura de sevicii din germania Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna ziua! Am o factură din Germania de la un service. Firma germană este plătitor de TVA are cod valid, firma noastra la fel. Întrebarea mea este: cum ... (vezi toată discuția)