Buna ziua! Am o factură din Germania de la un service. Firma germană este plătitor de TVA are cod valid, firma noastra la fel. Întrebarea mea este: cum trebuie să înregistrez factura primită pentru prestări de servicii şi dacă trebuie declarat în decontul 390???? Când s-a efectuat plata cu card valoarea retrasă a fost cu 100 euro mai mult , suma pt.care nu am primit factură. Dupa cum au zis e vorba despre o anumită taxă. Întrebarea este dacă pot să înegistrezi la contul 635...sau să înreg.ca comision??? Mai am o situaţie interesantă: am un fel de, să zicem PV pt.o anumită sumă plătită ca cauţiune tot în DE. cum am auzit factura o să primim mai târziu.pot să înreg. sumă respectivă achitată pe contul 471???
Aştept răspunsuri. Mulţumesc anticipat, Anemary.
Inregistrati factura 628 sau 611 = 4011 si concomitent taxarea inversa a TVA 4426 = 4427 (aplicati 24 % la totalul facturii transformat in lei la cursul din data facturii) , aceasta daca d-voastra aveti firma inregistrata in registrul operatorilor intracomunitati iar soc.din germania nu v-a facturat cu TVA. Astfel trebuie declarata in 390 si concomitent in decontul de TVA 300 .
In baza documentului care atesta plata ,cei 100 euro probabil reprezinta comisionul bancii ptr.tranzactie ,deci nu veti primi factura ,inregistrati prin 627.
In baza PV si a documentului cu care ati platit aceasta suma inregistrati cautiunea in cont 2678.