avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare factura de sevicii din Germania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare factura de sevicii din Germania

Buna ziua! Am o factură din Germania de la un service. Firma germană este plătitor de TVA are cod valid, firma noastra la fel. Întrebarea mea este: cum trebuie să înregistrez factura primită pentru prestări de servicii şi dacă trebuie declarat în decontul 390???? Când s-a efectuat plata cu card valoarea retrasă a fost cu 100 euro mai mult , suma pt.care nu am primit factură. Dupa cum au zis e vorba despre o anumită taxă. Întrebarea este dacă pot să înegistrezi la contul 635...sau să înreg.ca comision??? Mai am o situaţie interesantă: am un fel de, să zicem PV pt.o anumită sumă plătită ca cauţiune tot în DE. cum am auzit factura o să primim mai târziu.pot să înreg. sumă respectivă achitată pe contul 471???
Aştept răspunsuri. Mulţumesc anticipat, Anemary.
Cel mai recent răspuns: Annamaria Bajko , utilizator 14:47, 10 Februarie 2012
Inregistrati factura 628 sau 611 = 4011 si concomitent taxarea inversa a TVA 4426 = 4427 (aplicati 24 % la totalul facturii transformat in lei la cursul din data facturii) , aceasta daca d-voastra aveti firma inregistrata in registrul operatorilor intracomunitati iar soc.din germania nu v-a facturat cu TVA. Astfel trebuie declarata in 390 si concomitent in decontul de TVA 300 .
In baza documentului care atesta plata ,cei 100 euro probabil reprezinta comisionul bancii ptr.tranzactie ,deci nu veti primi factura ,inregistrati prin 627.
In baza PV si a documentului cu care ati platit aceasta suma inregistrati cautiunea in cont 2678.
Buna ziua! Multumesc pt.raspuns. O zi buna.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii prestari servicii crystyna2000 crystyna2000 [b]situatie[/b]: se emite factura pentru prestari servicii 1000 ron + 240 ron TVA Conform contractului , la efectuarea platii, se retine garantie 10% din ... (vezi toată discuția)
Evitare dubla impunere tva nica.sanda nica.sanda Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie Administratorul unei firme neplatitoare de TVA(domeniul de activitate al firmei nu este impozabil TVA) cumpara din ... (vezi toată discuția)
Ce plati am la o firma paltitoare de tva, comert cu "skinuri "? PaZz__72 PaZz__72 Buna ziua , am o firma paltitoare de tva si ma ocup de un comert cu \"skinuri \" dintr un joc video COMERT DIGITAL , pentru a cumpara si a vinde ma folosesc de ... (vezi toată discuția)