avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ce plati am la o firma paltitoare de tva, comert cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ce plati am la o firma paltitoare de tva, comert cu "skinuri "?

Buna ziua , am o firma paltitoare de tva si ma ocup de un comert cu "skinuri " dintr un joc video COMERT DIGITAL , pentru a cumpara si a vinde ma folosesc de un SITE , acesta opreste un comision de 12% . Cat am de platit si ce am de platit mai exact VAT?
Exemplu : Vand un "skin" in valoare 100 € catre un jucator din germania
Germania are Vat de 19% ( aici se palteste din suma totala , din comision , sau din suma -comisionul site-ului ???)
Pentru Romania TVA 19 %( aici se palteste din suma totala , din comision , sau din suma -comisionul site-ului???)
Siteul opreste 12 % = 12 €
Am vorbit cu multi contabili si toti mi au dat raspunsuri diferite .
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:17, 14 Februarie 2024
Daca skinul e 100euro dvs trebuie sa va inregistrati in OSS si sa facturati cu TVA cota din Germania daca jucatorul e din Germania , cu cota TVA din tara UE de unde e cumparatorul. .

Factura 100 euro din care 19% TVA ( TVA il platiti la stat prin decontul de tva special 398)
Site-ul va factura catre dvs comsionul retinut de 12% . ( adica 12 euro)
Si va va vira diferenta in cont adica ( 100 euro - 12 euro) = 88 euro.

TVA aveti de plata 19% din valoarea skinului in cazul Germania sau Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare tva intracomunitar cosmindan08 cosmindan08 Buna ziua Eu am un SRL neplatitor de TVA dar am un cod ROI de TVA intracomunitar intru-cat vand cursuri online atat in tara cat si in UE si restul lumii, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! vreau sa infiintez un srl, dupa care sa imprumut firma ... Mihaizhao1 Mihaizhao1 Buna ziua! Vreau sa infiintez un SRL, dupa care sa imprumut firma cu 10.000 EURO si sa achizitionez un autoturism din Germania. Din cate am inteles trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura de sevicii din germania Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna ziua! Am o factură din Germania de la un service. Firma germană este plătitor de TVA are cod valid, firma noastra la fel. Întrebarea mea este: cum ... (vezi toată discuția)