Buna ziua, numele meu este alex si am o intrebare, am avutun proces cu un vecin pt o bucata de teren de 1,5 mp, acesta a castigat" desi nu stiu cum" , si prin hoatararea judecatoreasca sunt obligat sa desfac o bucata din gardul de la frontul terenului meu, lunga de 0,75m si sa ii cedez vecinului acest teren (in forma de triunghi dreptunghic cu cateta mica de 0.75 m si cateta mare de 4 m ) insa daca ii dau acest teren strasina de la constructia mea va picura la el , constructie care are o vechime de peste 50 de ani, m-ar interesa daca acest vecin este obligat sa imi lase strasina sau daca trebuie sa daram eu constructia, precizez ca hotararea judecatoreasca nu face precizare in sensul demolarii vreunei constructii.Multumesc anticipat si astept un raspuns pe mail daa se poate .
Distanta minima intre gard si constructie este 1,9 ml daca exista ferestre spre limita de proprietate. Daca nu exista ferestre , cu acordul vecinului se poate efectua constructia si pe limita de hotar!B-)
In cazul dvs nu are cum sa va impuna demolarea constructiei deoarece oricand va puteti intabula constructia respectiva(avand o vechime de aprox.50 de ani)
Limite constructie
sbo
am un teren in forma de triunghi dreptunghic cu dimensiunile 24,29,35m
certificatul de urbanism spune ca trebuie lasata o distanta de 5 m fata de aliniament ... (vezi toată discuția)