avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz al asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz al asociatiei de proprietari

Stau intr-un bloc in care din 39 apartamente , 5 apartamente sunt conectate la CET.In urma unei adunari cenerale la care cei prezenti au hotarat debransarea totala a blocului,administratorul asociatiei a oprit in mod abuziv caldura inainte de sistarea acesteia de catre CET.
In urma cu o saptamana tot in mod abuziv a inchis si robinetii de la apa calda cu toate ca toate apartamentele au sistem de contorizare.
Asociatia ne obliga sa facem o cerere de debransare fara ca noi sa fim de acord.Atata timp cat noi avem conventie de furnizare a apei calde si a caldurii incheiata cu CET-ul iar facturile de utilitati sunt achitate la zi consideram ca asociatia de proprietari nu are dreptul de a se interpune intre noi si CET prin sistarea abuziva a utilitatilor.
Asociatia a depu la CET o cerere de debransare in numele tuturor apartamentelor dar care este incompleta si nu contine documentele obligatorii cerute de CET,printre care si nici cererea individuala de debransare.
Daca puteti sa ne dati un sfat privind modalitatile de rezolvare a problemei.Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:27, 12 Iunie 2007
E greu de dat un raspuns. Ideal ar fi sa-si monteze CT si cei 5. Cred ca adminul a luat o masura practica si chiar in folosul celor 5 deoarece cheltuielile cu agentul termic vor deveni foarte mari, pierderile de caldura fiind repartizate numai la 5 apartamente. Legal, este un abuz care, de data aceasta, e folositor celor care-l reclama.
Luati legatura cu un avocat, faceti niste notificari catre Asoc proprietari si cxatre CET. Faptul ca dv. mai sunteti comnectati la CET nu vad cum ar afecta asociatia, poate este lenea adminului sa caslculeze 2 facturi in plus... Oricum, este un abuz si incercati sa-l rrezolvati pe cale amiabila, altfel ii dati in judecata pe obligatia de a face (de fapt a nu face :P).
In notificarea catre CET comunicati atitudinea Asociatiei si le aduceti la cunostinta ca nu sunteti de acord cu asemenea masuri si sa nu va intrerupa furnizarea apei calde/caldurii fara acordul dv. expres, explicit. Oricum lege il cere, dar astfel demonstrati in instanta ca ati incercat sa rezolvati amiabil, "da bine".

E jenant sa va puneti centrala termica pentru ca vi se suceste mana... E dreptul dv. sa va pastrati furnizorul si nimeni nu va poate forta sa faceti contrariul. Indiferent de preturi si calitate.

Daca mai aveti nelamuriri...
~ Conținut șters la cerere ~
este intr-adevar un abuz din partea asociatiei,. Dar va rog sa-mi spuneti care sunt datoriile blocului dvs. farta de CET si penalitatileaferente. Este posibil ca acest demers sa fie facut in urma neachitarii la termen a cheltuielilor de intretinere care pe timp de iarna sunt destul de mari.
Pe de alta parte nu mi se pare corect ca majoritatea ( cei care au centrale) sa plateasca si la CET caldura radianta, pt. ca dvs. nu va puteti permite sa va montati CT.:O
Pai... de caldura aia radianta beneficiaza!!! Ca de-aia nu tremuri si nu ingheti de frig in casa scarii, de caldura aia. Caldura aia ridica temperatura peretilor interiori ai blocului... De caldura aia profita toti.

Alte discuții în legătură

Debransare de la cet brasov tibiolah tibiolah Daca poate cineva sa ma lamureasca ce acte \" legale \" sunt necesare pentru debransarea de la sistemul centralizat CET / TETKRON Brasov ( furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii la comun marinica71 marinica71 locuiesc intrun bloc in care 50% sunt incalzite cu centrale proprii 50%de la sistemul centralizat.a intrai in vigoare legea in care trebuie sa platim 50%din ... (vezi toată discuția)
Plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament codreanud codreanud cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un ... (vezi toată discuția)