avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata energiei termice chiar daca ai centrala de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament

cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un bloc cu 15 apartamente din care numai 4 au ramas la sistemul centralizat si in aceasta iarna ne-au pus sa platim fiecare din cei11intr 40-80 lei cota parte in conditiile in care cei de la sistem centralizat platesc energie intre100-180 lei.in ap nu mai am nici un fel de tevi.Ma poate ajuta cineva sa recuperez sumele de bani pe cre nu stiu pantru ce le-am dat.daca cei 4 nu vor sa se debranseze ar trebui sa suporte toate costurile.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:52, 26 Martie 2012
Din precizarile dvs rezulta ca dvs din motive personale ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de incalzire
Nu exista norma in vigoare care sa oblige proprietarii sa isi monteze centrala termica proprie si nici ca acestia sa suporte cheltuielile aferente partilor comune in locul proprietarilor detinatori de CT
Normele in domeniu ,obliga impunerea la plata a tuturor proprietarilor de parti comune,
indiferent daca acestia sunt sau nu racordati la sistemul centralizat de caldura
Partile comune reprezinta calea de acces,scarile ,uscatoria,etc ,care nu sunt racordate la sistemele individuale de incalzire
Dar in cazul in care se deconecteaza toti de la sistemul centralizat , cine mai incalzeste casa scarii si uscatoria?
Nu este totusi absurd... ORDIN nr.255/2006? sau cei care l-au gandit?

Interventie moderator:
Va rog sa nu mai citati mesajele intregi atat timp cat se vad lejer pe aceeasi pagina. Chiar si atunci cand nu este pe aceeasi pagina citati, daca este cazul, partea mesajului la care raspundeti.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
Adriantot, moderator
Este aberant, @helmut1, mai ales ca mare parte din suma este pentru tevile ce trec prin ap. celor care au C.T. Aceste tevi sunt calculate ca ar iradia caldura pana la 1m si,functie de pozitia si marimea ap., noi platim 70-80 lei. Noi nu avem calorifere pe casa scarii, la uscatorii s-au debransat caloriferele. Cineva din bloc a facut un experiment, nu a mai deschis caloriferele o luna si a platit 70 lei ,iar eu ,care am un ap.similar si nu am facut restrictie la caldura, am platit 240 lei.
Cred ca ar trebui sa intocmim o petitie, sa o difuzam pe toate caile si sa se elimine aceasta rubrica din calculul caldurii , cu tevile =radiatoare de caldura!!!!!:))
da dar cei 4 nu platesc pierderile de la subsol caci despre ast e disputa ei si-au facut contract individual cu CET si platesc in plina iarna intre 80-150 la ap cu 3-4 camere.daca au ales sa ramana la sistem centralizat sa suporte si aceste costuri asa ar fi corect, mai ales ca eu stau la 4, in casa nu mai am nici o teava.prostia asta cu condomeniu traba comunista. pentru a se mentine CET in viata, de ce au acceptat debransarile doar a fost cu acordul lor
codreanud a scris:

cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un bloc cu 15 apartamente din care numai 4 au ramas la sistemul centralizat si in aceasta iarna ne-au pus sa platim fiecare din cei11intr 40-80 lei cota parte in conditiile in care cei de la sistem centralizat platesc energie intre100-180 lei.in ap nu mai am nici un fel de tevi......

"Nimeni nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza" ... dar, la fel putem spune ca, nimeni nu poate cauza altor proprietari pagube, prin incalcarea legilor si a normelor.
Din nefericire, CET-urile au dat aprobari doar de la debransare si nicidecum la taierea tevilor si la dereglarea sistemului hidraulic al instalatiei de incalzire, astfel ca cei ramasi bransati la CET, vor avea intr-o masura mai mica sau mai mare, de suferit din cauza defectuasei incalziri.
Debransare inseamna punerea de dopuri la tevile ce trec prin apartamente, la cei care au solicitat debransarea, si nu inseamna modificarea interna a sistemului de distribuire a energiei termice.
Fiecare proprietar judeca dupa cum are interesul si nu dupa o anumita logica, la fel cum nu ar fi logic ca cei de la parter sa blocheze intrarea in bloc, ei avand o intrare prin balconul aflat la parterul blocului ... obligandu-i pe cei de la etaj sa-si faca scara exterioara, sic ! :)

Alte discuții în legătură

Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)
Caldura care ne "ingheata" Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Iarna aceasta am avut surpriza sa ma trezesc la intretinere cu plati in plus de facut. Mai exact, desi am centrala termica de apartament, toate tevile care-mi ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)