avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenzi circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenzi circulatie

am si eu o intrebare! Amenzile de circulatie neplatite care au ajuns la fisc si sunt trecute la impozitul pe locuinta se prescriu? daca da dupa cat timp ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:54, 25 Iunie 2010
dupa cunostintele mele nu se prescriu amenzile,,,,,(sper ca nu era amenda penala:D)
daca s-ar prescrie...cine ar mai plati amenzile?:D,oricum,daca sa trecut la fisc,,,,,cred ca o sa trimita titlu de executare silita,asta in cazul in care nu o platiti.////daca nu ati fi detinut nici un bun sau nu ati lucra nicaieri,,,,ati scapa fara plata,,,,,,:D
Mai concret:
Procesele verbale au ajjns la dvs fiindu-va comunicate si nu ati platit suma datorata cu titlul de amenda ?
Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale si creantelor provenind din amenzi contraventionale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
mda,si oare cine asteapta sa treaca 5 ani?FISCUL?nu as crede....:))

Alte discuții în legătură

Prescriere amenzi de circulatie pici80 pici80 as vrea sa stiu cand se prescrie o amenda de circulatie si o amenda administrativa (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)