avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

care sunt procedurile si costurile pentru parcelarea unui teren , avand in vedere ca dintr-o parcela de 8000 mp vreau sa cumpar( sa schimb auto propriu cu o parcela de teren de 1000 mp)?
1. Pentru a putea sa va dam un raspuns cat de cat pertinent trebuie sa stim:
1.1. Cine este proprietarul terenului;
1.2 Ce fel de relatie (legatura juridica) aveti cu proprietarul terenului
1.3 Cine sunt (daca sunt) ceilalti proprietari
2. In ipoteza in care exista un singur proprietar acesta e liber sa isi parceleze terenul dupa cum doreste trebuind doar sa plateasca un expert topo-cadastral care sa intocmeasca documentatia, apoi dumneavoastra veti putea cumpara/face schimb.
Cheltuielile de parcelare ii incumba proprietarului terenului din moment ce in cadrul conventiei de schimb Dv oferiti autoturismul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea numerelor topo in cadastrale Dan-Sebastian Chertes Dan-Sebastian Chertes Am o situatie ciudata. Doua firme detin doua terenuri. Terenul primei SC este inclus in parcela mare care apartine celei de-a doua SC. Cea cu terenul mai mic ... (vezi toată discuția)
Teren mai mare decat in cf je_suis je_suis anul trecut am luat un teren pt contructia unei case. In CF sunt cu vreo 180m2 mai putin decat ridicarea topo pe care o avea proprietarul. Eu am obtinut ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)