avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DOCUMENTE CONTABILE PT. i.i. CU NORMA DE VENIT
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DOCUMENTE CONTABILE PT. i.i. CU NORMA DE VENIT

ce documente contabile ar trebui sa prezint unui control al garzii financiaredaca sunt I.I. cu norma de venit ( in afara de registru specisal la casa de marcat
, raporturile z, registru unic de control) si desfasor activitatea de comert cu legume fructe
multumesc
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 10:47, 21 Iunie 2010
dar NIR -urile, registru de casa si fisele de magazie sunt obligatorii?
multumesc
cifra de afaceri reprezinta totalitatea vanzarilor. nu treb sa tineti minte ce au cumparat fiecare dintre clientii dv., seara scoateti raportul zilnic si il evidentiati in jurnalul de vanzari (valoric), treb sa va tineti o evidenta a vanzarilor. nir-ul este obligatoriu pt ca veti cumpara marfa la care treb sa-i faceti receptia.
Imi cer scuze.
Raspunsul meu este foarte bun, cu o precizare.

Intreprinderea individuala II nu are dreptul sa declare venituri pe baza de norme de venit, ci doar PFA-urile au acces la acest impozit forfetar.

Deci raspunsul este valabil pentru PFA.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare? laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare. Ma ocup si cu activitati de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate i.i florin_magdici florin_magdici Buna, Am cateva nelamuriri cu privire la preluarea unei I. I caen-comert prod alimentare si nealimentare, tigari, tutun pe scurt un chiosc de cartier Din ... (vezi toată discuția)