Poate o instanta judecatoreasca prin hotararea ce a luat-o sa-mi modifice cim fara acordul meu?
Altfel spus,daca eu am investit instanta sa constate ca angajatorul mi-a modificat unilateral si ilegal cim ,eu nefiind de acord cu aceasta si refuzand sa semnez orice act in acest sens (si n-am sa o fac niciodata),iar instanta constata cererea mea ca nefondata cum poate arata cim-ul meu mai departe?
In aceste conditii, daca instanta v-a respins cererea inseamna ca modificarea unilaterala a c.i.m. este legala ....:-/ .. prin urmare, c.i.m. se va modifica cu ceea ce angajatorul a modificat unilateral .
Sa inteleg ca se va face act aditional unde semneaza doar angajatorul?
Sau eu fiind "mai cu mot" mi se modifica cim-ul in clauzele lui esentiale cu semnatura angajatorului si a....instantei?
Sunt un fel de condamnat la locul de munca ?
Cumva modificarea la mine se va face fara act aditional,sunt eu atat de special?
Nu intreb cu nici un fel de ironie ci doar cu nedumerire.
Mi se pare ciudat ca o instanta de judecata a procedat asa .... nu cred ca vi se va face act aditional la c.i.m., intrucat acesta trebuie sa poarte si semnatura dvs , posibil sa se emita o decizie de modificare ..
Nu am primit inca motivarea desi au trecut aproape trei luni.
Bineinteles ca o sa fac recurs,dar am pus problema pur teoretic ca si cand nu as fi facut recurs sau as fi facut si mi l-ar fi respins.
Am citit si recitit Codul muncii si nu inteleg unde m-ar putea incadra in acesta situatie ipotetica.
Codul muncii
art.17 (4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
Desfiintare post
Alex_dy
Buna ziua,
Sunt lider de sindicat, beneficiez de protectia legii sindicatelor care spune ca unui lider de sindicat nu-i poate fi modificat CIM pe timpul cat ... (vezi toată discuția)