Alex_dy a scris:
Sunt lider de sindicat, beneficiez de protectia legii sindicatelor care spune ca unui lider de sindicat nu-i poate fi modificat CIM pe timpul cat ocupa functia si doi ani dupa.
Sunt de parere ca protectia liderilor de sindicat poate fi reala doar in cazul in care firma este stabila documentar ca organigrama, fise de post si lucrativ la produse si servicii livrate, performanta economica, situaitie financiara etc. etc.
Acum, societatea face o reorganizare mi-a desfiintat postul, mi-a oferit alt post pe alta functie si cu alt salariu (mai mic), prin incheierea unui act aditional.
Dumneavoastra nu percepeti mobilul desfiintarii postului si trecerea pe o alta functie ? E real necesara schimbarea sau i-ati suparat prin o atitudine care nu a convenit patronului sau conducerii ? E important pentru dvs. ca decizie personala ce aveti de facut in continuare.
Daca nu vreau sa inchei actul aditional, peste trei zile intru in preaviz. Va rog mult sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce pot face?
Varianta 1. SA nu acceptati propunerea, sa intrati in somaj , sa va cautati un alt loc de munca mai convenabil si sa va razboiti prin proces cu privire la aspectele legale sau sa-i lasati in pace.
Varianta 2 Sa acceptati propunerea si sa continuati lucrul, mentinandu-va pe o linie sindicala corecta sau sa va dati demisia din aceasta functie.
Poate ca sunt si altele. In acest moment asa vad eu rezolvarea. Poate ca mai sunt si alte pareri mai fericite.
Cu respect Nicolaie Ciobotaru