avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia inspectorului general care si-a produs ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia inspectorului general care si-a produs efectul imediat!

Duna dimineata,
Va marturisesc ca azi noapte n-am dormit din cauza framantarilor interioare!Ieri am primit citatie de recurs...............Dar nu asta e problema mare!Ma framanta urmatorul fapt:

Art.13.
(4) Arondarea unui club al copiilor la un alt club sau la palatul copiilor din judetul respectiv
se realizeaza, la propunerea inspectoratului scolar judetean, cu aprobarea Ministerului Educatiei si
Cercetarii.

Intrebare:cum pot contesta decizia inspectorului daca am constatat ulterior (in urma unui proces ca aceasta decizie data pe 1.09.2009 de inpectorul scolar nu are acordul ministerului numai cu data de 4.01,2010!
Mi se pare o decizie abuziva si ca reprezentant al salariatilor as putea face demersuri?Acordul ministerului l-am vazut in actele depuse de angajatorul care ne-a preluat ca unitate fara a ne fi comunicat la timp!
Ce ma sfatuiti?
Art 229 se aplica in cazul meu pentru ca am fost data afara in timp ce eram investita de angajati ca reprezentant (lider de sindicat in unitate)!?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ralu77 , utilizator 09:38, 6 Martie 2010
Sa inteleg ca ati fost lider de sindicat si ati fost concediata?
Pe langa art 229 est si 223
ART. 223
(1) Reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor li se asigura protecţia legii contra oricăror forme de condiţionare, constrângere sau limitare a exercitării funcţiilor lor.
(2) Pe toată durata exercitării mandatului, precum şi pe o perioada de 2 ani de la încetarea acestuia reprezentanţii aleşi în organele de conducere ale sindicatelor nu pot fi concediati pentru motive care nu ţin de persoana salariatului, pentru necorespundere profesională sau pentru motive ce ţin de îndeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariaţii din unitate.
(3) Alte măsuri de protecţie a celor aleşi în organele de conducere ale sindicatelor sunt prevăzute în legi speciale şi în contractul colectiv de munca aplicabil
Sper sa va ajute!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere lider sindicat ionigeo ionigeo Lucrez intr-o unitate scolara. Sunt lider de sindicat, dar nu sunt cadru didactic. In urma restructurarilor, pot fi dat afara? Multumesc. (vezi toată discuția)
Protectie lider grupa sindicala arhontele arhontele Sindicat simplu fara personalitate juridica si reprezentativitate ,dar cu 50 de membri ....Daca acesta este afliat la un sindicat cu personalitate juridica ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii,puteri totalitare directiunii? Hobitzi Hobitzi Am un director cam dictator la institutie.Ca de obicei cei cu prea mult tupeu,nici el nu e chiar in clar cu legile,face greseli tot timpul.Daca i se atrage ... (vezi toată discuția)