avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... noul cod al muncii,puteri totalitare directiunii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

noul cod al muncii,puteri totalitare directiunii?

Am un director cam dictator la institutie.Ca de obicei cei cu prea mult tupeu,nici el nu e chiar in clar cu legile,face greseli tot timpul.Daca i se atrage atentia,urla si ameninta.Ne-a pus in vedere ca va face o "adunare generala" prin data de 14.03.,dupa adoptarea noului cod al muncii,ca sa ne explice ca acesta ii va da puteri peste "viata si moarte",va "taia si va spanzura",si o sa ne arate noua......
As dori sa stiu clar care sunt prvederile din noul cod care ne pot aduce in situatia descrisa mai sus de dansul?Mentionez ca suntem institutie publica bugetara.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Hobitzi, utilizator
va fi nu rau ci extrem de rau : se urmareste ca si ,,statul,,sa poata face pe ,,patronul,, ,iar protectia salariatului sa fie din ce in ce mai redusa...
La aceasta pagina,in atasament gasiti "Proiectul Codului Muncii" .

www.avocatnet.ro/content/art...

Sursa:www.avocatnet.ro
Gasiti si la aceasta pagina principalele modificari care se aduc Codului Muncii :
www.avocatnet.ro/content/art...
Codului muncii actual a fost foarte des incalcat de angajatori intrucat acestia, de cele mai multe ori, au pus in practica un cod al muncii personal fiecarui angajator, fapt ce a dus la blocarea instantelor.
Pentru a putea rezolva aceaste situatii guvernantii s-au gandit (si cred ca au reusit) sa scoata un "Cod unic al muncii al angajatorului".
Este drept ca in aceasta ecuatie a cam uitat de angajat.
Oricum, bine ca "au descoperit"din ce cauza economia Romania este pe la (sub)coada UE...!!!=D>#-o
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
rosu gheorghe, utilizator
Este drept ca in aceasta ecuatie a cam uitat de angajat.
Oricum, bine ca "au descoperit"din ce cauza economia Romania este pe la (sub)coada UE...!!!


La concret, care sunt acele prevederi care „dezavantajează” angajatul, în probabil cel mai socialist cod al muncii din lumea civilizată?

În mod sigur nu suntem la coada Europei din cauza codului muncii în sine, ci a atitudinii oamenilor. Mă-ntreb ce angajator întreg la cap vrea să dea oameni afară şi, mai ales, cum a ajuns SUA prima putere a lumii cu un cod al muncii care nu protejează angajatul. De asemenea, mă întreb cum e posibil, chiar şi în SUA, ca unii să stea cu anii într-un loc fără să-i abuzeze patronul cel rău.

Nu că m-aş aştepta la un răspuns logic, în afara calapodului stângist şi ipocrit, dar cine ştie...
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
kvwouwer, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere lider sindicat ionigeo ionigeo Lucrez intr-o unitate scolara. Sunt lider de sindicat, dar nu sunt cadru didactic. In urma restructurarilor, pot fi dat afara? Multumesc. (vezi toată discuția)
Protectie lider grupa sindicala arhontele arhontele Sindicat simplu fara personalitate juridica si reprezentativitate ,dar cu 50 de membri ....Daca acesta este afliat la un sindicat cu personalitate juridica ... (vezi toată discuția)
Imunitatea sindicatului claudiabutisca claudiabutisca Am si eu nevoie de o lamurire; Este vorba despre o reorganizare a activitatii societatii ca urmare a unor probleme reale, iar in urma acestora se desfiinteaza ... (vezi toată discuția)