avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... rezolutiune contract firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

rezolutiune contract firma in insolventa

Buna ziua,
as dori un sfat in legatura cu modalitatea prin care pot obtine rezolutiunea unui contract incheiat cu o firma in insolventa, contract incheiat in cursul procedurii, firma fiind reprezentata prin administrator. Motivul rezolutiunii este acela al neplatii unor lucrari (de constructii) pe care le-am executat pt firma respectiva. Este incident si in acest caz art. 36 din legea nr. 85/2006 care prevede suspendarea (aici ar fi inadmisibilitatea) actiunilor in realizarea creantelor impotriva debitorului? Cum pot sa-mi recuperez banii si sa pun capat acestui contract devenit deja impovarator pt firma la care lucrez? Va multumesc. Gabriela
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:12, 20 Iunie 2010
daca nu este tardiv, inscrieti-va la masa credala cu suma neachitata de debitorul falit.
In primul rand, da, se face aplicarea art. 36 din Legea 85/2006.
In al doilea rand, luati legatura cu administratorul judiciar sau lichidatorul, depinde de forma insolventei, procedura generala sau speciala.
Deoarece contractul a luat nastere pe timpul insolventei, probabil ca s-au depasit termenele de depunere a declaratiilor de creanta, dar va puteti inscrie pe un tabel suplimentar la masa credala.
Asa cum v-am spus, luati legatura cu administr. judiciar.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi emise ulterior intrarii in insolventa advsys advsys buna ziua, care este procedura recuperarii debitului restant daca firma este in insolventa iar societatea noastra a emis facturi ulterior intrari in ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa imi recuperez salariile restante in instanta? camelia_30 camelia_30 P.S.Am lucrat la o firma si nu am primit salariu pe 3 luni.acum firma a intrat in insolventa si eu vreau sa-i actionez in judecata:am vb cu un avocat si ... (vezi toată discuția)
Insolventa client mirelanicola.72 mirelanicola.72 Buna dimineata! va rog daca se poate sa ma indrumati cu privire la pasii de urmat in cazul in care un client ne anunta neoficial (printr-un sms trimis ... (vezi toată discuția)