avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare cumparare teren

Buna ziua.

Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare (neinregistrat la notar) pt teren arabil de 1500 mp, prin care vanzatorul (eu) primeste avansul de bani, urmand ca restul de pret sa fie achitat la incheierea contractului de vanzare cumparare la notariat. Vanzatorul isi da acceptul ca terenul sa fie folosit de cumparator de la data antecontractului.
In prezent, cumparatorul spune ca nu are bani sa plateasca restul de suma datorata.
Intrebare: ce cai legale sunt pentru a-l determina sa plateasca restul de bani si sa se incheie actul de vanzare cumparare.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 11:01, 21 Iunie 2010
puteti solicita instantei de judecata fie, rezilierea antecontractului de vinzare cumparare incheiat fie, pronuntarea unei hotariri care sa tina loc de act autentic concomitent cu complinirea pretului trecut in zdelca.
daca nu are bani, chiar daca obtineti o hotarare judecatoreasca care sa tina consfinteasca vanzarea dvs, tot nu va rezolvati problema.. mai bine il notificati si il puneti de drept in intarziere pe obligatia de a face si in acelasi timp, aratati ca pierde suma platita ca avans iar dvs va revendicati posesia asupra terenului
După părerea mea, dacă nu aţi autentificat antecontractul la notar, nu puteţi decât să promovaţi o actiune în vederea obţinerii unei hotărâri judecătoreşti care să tină loc de act autentic concomitent cu achitarea diferenţei de preţ. Nu uitaţi să-l notificaţi înainte prin executor judecătoresc, notificare care să conţină locul, data şi ora unde trebuie să se prezinte cu menţiunea că dacă nu se prezintă la acea dată pierde arvuna iar terenul îl veţi vinde unei alte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare cumparare Karinacj Karinacj Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu privire la teren ,prin care am primit un avans ,urmand ca restul sumei sa fie achitat la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)
In instanta cu antecontract imobil DORISSS DORISSS eu sunt vanzatorul.........la notariat mi s-a spus ca neonorarea diferentei de bani de catre cumparator in termenul stipulat in antecontract duce la ajungerea ... (vezi toată discuția)