avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

buna ziua!am o nelamurire!eu sunt in somaj pana pe 15 august.trebuie sa nasc pe 10 oct data maxima,de cand as putea intra in prenatal,si ce acte imi sunt necesare sa depun la ajofm?imi trebuie scrisoare medicala de la ginecolog sau este suficienta ecografia pe care scrie data nasterii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:39, 21 Iunie 2010
de pe acum puteti intra in concediu medical si dupa aceea in prenatal.. e necesar sa duceti dovada de concediu medical la OJFM chiar si ala de prenatal..c el mai in masura sa va informeze de acest aspect e medicul ginecolog
multumesc,eu as fii interesata de cand as beneficia de prenatal,deoarece medical am mai avut doua saptamani
concediul prenatal e tot concediu medical.. medicul ginecolog vi-l da.. cu el vorbiti.. se da cu 4 luni inainte de nastere
1. Din OUG 158/2005:
Art. 24. -
(1) Concediul pentru sarcină se acordă pe o perioadă de 63 de zile înainte de naştere, iar concediul pentru lăuzie pe o perioadă de 63 de zile după naştere.
(2) Concediile pentru sarcină şi lăuzie se pot compensa între ele, în funcţie de recomandarea medicului şi de opţiunea persoanei beneficiare, în aşa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.

2. Certificatele de concediu medical, inclusiv cele de maternitate, le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
3. Tot la Agentia de Somaj faceti si cererea de intrare in CCC pana la 2 ani.
4. Pe perioadele de concediu medical si maternitate si pe perioada CCC pana la 2 ani se suspenda somajul care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestor concedii.
5. In luna aprilie ati mai pus aceste intrebari si vi s-a raspuns si atunci. Numai ca atunci va expira somajul pe 1 august iar nasterea prezumata era 1 octombrie.
multumesc mult dar am mai luat doua medicale si mi s-a prelungit somnajul cu 14 zile.eu am data maxima 10 0ct dar ptr ca o sa fac cezariana pot naste chiar mai devreme.si sunt derutata deoarece aud tot felul de pareri.imi mai trebuie ceva adeverinta de la ultimul loc de munca? ma scuzati ca va pun atat de multe intrebari dar sunt putin disperata.

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate din somaj sanda1956 sanda1956 sunt somera si gravida in luna a 7-a. pot intra in concediul prenatal/ Somajul se termina pe 12 octombrie, iar eu ar trebui sa nasc la sarsitul lunii. Pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal in timpul somajului danam82 danam82 Buna ziua as dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul prenatal in timpul somajului. Sunt insarcinata in luna a 7 a si cand pot sa -mi depun ... (vezi toată discuția)