avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe dezmembrare si vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe dezmembrare si vanzare teren

Vreau sa cumpar un teren in suprafata de 732 mp de la o societate comerciala, care face parte dintr-un top de 12756 mp. Am terminat documentatia cadastrala (ale carui costuri eu le-am suportat) si acum urmeaza sa mergem la notar. Pretul negociat este de 10 euro/mp plus TVA #-o
Intrebarea mea este: cat ajung taxele notariale si cine suporta taxele pentru operarea dezmembrarii in Cartea Funciara. Pentru vanzare e clar ca eu o sa le suport. :((
Cel mai recent răspuns: Evaluator Petrescu Cezar , Evaluator 12:50, 21 Iunie 2010
pentru dezmembrare trebuie suportate de vanzator.. onorariu de notar il suportati dvs iar impozitul pe vanzare il suporta vanzatorul si tot dvs suportati plata de tva care e de 5 %
Multumesc mult pentru raspuns. Am totusi o singura nelamurire: TVA-ul nu este de 19%, vanzatorul fiind societate comerciala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii terenuri / carte funciara ACBE ACBE Buna ziua, Sunt interesat sa achizitionez un teren intravilan de aprox.600 mp. Folosinta terenului: FANEATA Alte informatii: terenul nu este inscris in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare vinzare imobil al societatii comerciale nobil nobil Valoarea contabila actualizata prin reevaluare ANEVAR este de 200.000 lei . S-a facut apartamentare , respectiv spatiul a fost impartit in trei apartamente ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am un teren de 1000mp (20 * 50). Am facut dezmembrarea la el in 2 parti egale de cate 10 * 50, in speranta ca voi vinde o jumatate. Am luat de la ... (vezi toată discuția)