Prin hotarare definitiva si irevocabila obtinuta in instanta mi-a fost restituit apartamentul ce fusese preluat la plecarea din tara prin Decretul 223/1974
Chiriasii au solicitat contestatie in anulare,contestatie solutionata cu respingere.
Am intrat in posesia apartamentului in urma cu 3 ani.
Intrucat depusesem anterior deschiderii procesului si dosar la Primarie in baza Legii10/2001 am solicitat stoparea procedurii administrative pana la terminarea procesului , asa cum prevedea Lg 10/2001.
Dupa terminarea procesului , avocatul m-a sfatuit sa fac o cerere catre Primarul General si sa solicit o dispozitie de primar , spunand ca asa este procedura desi in cuprinsul Hotararii se mentiona ca pentru intrarea in posesie sa ne adresam paratilor .
Raspunsul Primariei a fost ca nu poate emite o dispozitie de primar pentru punere in posesie intrucat instanta nu a stabilit o astfel de obligatie in sarcina Primariei si mi-au transmis sa ma adresez familiei X( familia care locuia in apt la acea data si careia i se anulase contractul de vanzare-cumparare incheiat cu icral ) asa cum prevede Hotararea.
Avocatul care ma reprezenta dupa primirea acestui raspuns nu s-a declarat multumit insistand ca trebuie neaparat obtinuta dispozitie de primar pentru punerea in posesie si a depus alta cerere la primarie , de data aceasta adresata Comosiei pentru aplicarea Legii 10 in care solicita emiterea acestei dispozitii (nu am inteles de ce era musai necesara in conceptia avocatului intrucat Hotararea prevedea sa ne adresam chiriasilor ,Primaria de asemeni ...)
Urmare a acestei cereri si dupa multa vreme am primit o dispozitie de respingere a restituirii apartamentului , primaria motivand ca " preluarea nu a fost abuziva ".
La data primirii acelei dispozitii apartamentul era deja eliberat de catre chiriasi.
De asemeni nu inteleg cum au emis asa o dispozitie intrucat anexasem hotararea judecatoreasca .
Mentionez ca punerea in posesie a avut loc pe cale amiabila si apt a fost ulterior vandut .
M-am adresat Primariei , am explicat situatia si mi-au spus sa fac o cerere de revocare si o vor revoca insa a trecut atata timp si nu am primit revocarea .
..
Ce parere aveti , pot aparea probleme din cauza acestei dispozitii ?
Eu am intrat in posesia apartamentului in urma cu cativa ani si ulterior l-am vandut .
Intrebarea se refera la acea dispozitie de primar , care practic era in contradictoriu cu Hotararea -nu stiu daca ati citit tot ce am scris mai sus sau poate eu nu am explicat foarte clar